maandag 19 september 2016

Wat ik vandaag heb gegeten #5

Ontbijt
Havermoutpap met chia, banaan, vanille, kokos, amandelschaafsel, braambozen en agavesiroop. Kopje brandnetelthee erbij.

Ik ging vanmorgen naar Sneek, waar mijn moeder al haar keukenkastjes vol heeft staan met superfoods en haar koelkast vol met groenten uit de pluktuin waar ze op geabonneerd is. Het is altijd een feest om daar dingen te combineren. Veel ervan kan ik zelf niet kopen omdat het te duur is. 

 Lunch
 Glutenvrij zuurdesembrood met vega kruidenspread, tahin, tomaatjes en sla. Kopje mandarijn-citroenthee erbij.

Snacks
Kastanjecrackers met appelstroop, dadels, pecannoten en hennepzaad.

Appel uit de achtertuin

Aardbeitjes uit de pluktuin

Een framboosje

Ik heb een tas vol groenten geoogst die ik meeneem naar Zwolle - is onze koelkast daar ook weer gevuld. 

Witte paksoi - dit heb ik trouwens niet geheel en al rauw opgegeten, maar is een sfeerfoto.


Spekbonen plukken

Ik vind het zo fijn om in die tuin te zijn en dingen te oogsten, vooral nu er zo'n warm laag herfstzonnetje staat. Het zijn echt kleine cadeautjes om dan ergens nog knalrode aardbeien te vinden. Fijne dag! 

Avondeten
Rijst met tamari-linzen en gewokte groenten uit de pluktuin: paksoi, prei, spekbonen, paprika, ui. Met piri-pirisaus en seroendeng.

Snack
Havermuesli met warm water.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten