donderdag 6 december 2012

Een draaiend wiel

Inmiddels ben ik in niet onaangenaam tempo een nieuw leven aan het opbouwen. Herenigd met Enes en klaar voor een nieuwe vlucht. Allebei ervaren we dat de stad waar we vandaan komen ons niets te bieden heeft, ons niet schraagt. Spelenderwijs, al pratend en mediterend, creëren we zo onze volgende reis, geijkt op onze ervaringen in Ecolonie en onze huidige beleving terug in Nederland.

Het is fijn om een kijkje in elkaars leven te kunnen nemen. Er gebeuren mooie dingen in de ontmoetingen met andere mensen, sleutelfiguren die dingen ontsluiten bij elkaar. Dingen die vorig jaar nog betekenisloos en verwarrend leken vallen nu ineens op hun plek. Emotionele patronen komen los. We zijn erg gelukkig en het enige wat soms een spaak in het wiel steekt is dat we soms moeten leren om ruimte voor onszelf te nemen, een belangrijke vaardigheid als je samen op reis wilt gaan.

Ik heb een klein vrijwilligersbaantje in de kinderboekenwinkel gevonden. Het is goed om iets te doen te hebben, mij te kunnen inzetten, mijn vaardigheden te delen. Consume less, share more.

We zijn van plan via (gemeenschappen in) Frankrijk, Spanje en Marokko naar een gemeenschap op de Canarische Eilanden te reizen, en een weg te vinden in het bij elkaar brengen van geld en het indelen van tijd en ruimte vóór de reis.

Ik ben bezig dingen in perspectief te brengen.

We vieren vakantie.

2 opmerkingen:

  1. Avontuurlijk! Klinkt alsof je je weg aan het vinden en betreden bent. Mooi :)

    BeantwoordenVerwijderen