zaterdag 2 juli 2011

Snippertjes en plakjes

Hier ben ik weer. Ik heb geprobeerd het tegen te houden, maar zo gaat het niet langer, de nostalgie krijgt de overhand, oude comfortzones vragen om aandacht: ik ga weer Bloggen Zoals Ik Deed In Mijn Jongere Jaren. Enkele van mijn vroegste lezers (<3 voor jullie) zullen zich mijn hyvesblogs nog wel herinneren, waarin ik op anekdotische toon snippertjes of grote plakken van mijn leven opdiende met een sausje van sarcastische humor en welgemeende poezie zonder enig gebruik van trema's. Dit ter compensatie van mijn geringe sociale leven.
Nu ik door mijn zich schijnbaar eindeloos in de toekomst uitstrekkende ziekbed gedwongen ben tot huismusactiviteiten komt de drang tot het leiden van een internetleven weer terug.
Ik ga bloggen over de dokter, banaan op brood, de losse tand van mijn tetsenbrd (o) en over de andere huismusactiviteiten die ik ontplooi, zoals boeken lezen en tv-series kijken. Ik ga bloggen over het burgerlijke slaapstadje Sneek en zijn culturele activiteiten, mijn familie en de verhuizing van mijn vader. Ik ga misschien ook bloggen over de kunstacademie, maar zo grappig is dat niet, dus misschien ook niet. Ik ga bloggen over de keuze je hart te volgen en na twee jaar ontdekken dat je ook daarna nog niet gevrijwaard bent van diepe existentiele twijfels, of verveling. Ik ga bloggen over mijn vakantiebaantje, Duitse toeristen en zomerse landerigheid.
Maar eerst wil ik iets zeggen: van het mooie weer kan je ook genieten als je binnen zit.

Dat gezegd hebbende, een gedicht over banaan op brood met een waardeloos metrum:

'k gooi wat brood in de pan
draai het vuur hoog en dan
b'naan vierledig ontkleed
de bammen reeds heet
banaan gaat in plakjes
even wachten en strakjes
olijfolieboter
de eetlust wordt groter
als het oplost zo graag
tot een goudbruine laag
als een zoete grafsteen
vlei 'k daar b'naan overheen
de zachtgele dood
op zuurdesembrood

3 opmerkingen: