dinsdag 8 mei 2018

Je behoeften toegeven is goud waard

Het is belangrijk om je eigen grenzen, behoeften en emoties te voelen en ernaar te handelen. Dit is een life skill die iedereen zou moeten bezitten als ze uit de overlevingsstand in het overvloedsbewustzijn willen gaan. Met andere woorden: als ze geld willen verdienen met iets wat ze leuk vinden om te doen zodat het geld een bijzaak wordt.

Dus, grenzen, behoeften en emoties. Eén pot nat. De emoties zijn de sleutel om je grenzen en behoeften te voelen. Ben je boos? Dan is er zojuist iemand over je grens gegaan. Ben je gekwetst? Dan is er iemand die je behoeften niet heeft vervuld. Ben je bang? Dan ervaar je dat je behoeften misschien wel nooit zullen worden vervuld. Om maar een paar voorbeelden te noemen.

Dus, hoe kun je geld verdienen?

Stap 1: voelen.
Mensen in de huidige maatschappij zijn over het algemeen niet zo goed in het voelen van hun emoties, laat staan in het voelen van de sensaties in hun lichaam die voorafgaan aan emoties. Dit is dus de eerste ontwikkeling die mag worden gemaakt. Leren voelen. Erken wat er IS. En je emoties en fysieke signalen vertellen je wat er IS. Zie de realiteit glashelder door te vertrouwen op je gevoel. Ik heb hier vier jaar lang op gestudeerd. Als er iets belangrijk was in mijn opleiding tot Healer, Reader en Lichtwerker, was het dit. Voelen, voelen, voelen. 'Waar voel je dat?' vroegen ze aan me. 'En wat voel je daar precies bij?' Of nou ja, meestal zeiden ze het niet zo direct, maar ze leidden me altijd terug naar mijn gevoel in mijn opleiding. Ik heb vier jaar lang elke vrijdagochtend haarscherp leren onderscheiden wat ik voelde, waar ik het voelde, en wat er de boodschap van was. Ik heb oude gevoelens geheeld. Ik heb ondertussen de tools geleerd om nieuwe gevoelens te verwelkomen.

Stap 2: transformeren.
Ik heb ook geleerd wat ik met mijn emoties kan doen: ze in en uit ademen in mijn hart. Of alleen al met een intentie deze emoties naar mijn hart brengen, dat is soms ook al genoeg. Dit is energetisch werk, maar het betekent: de emoties omarmen. Ze erkennen. Paradoxaal genoeg is dit juist transformerend. Ze er helemaal laten zijn. Als onderdeel van je hartkompas. Liefdevol omgaan met je emoties. Compassie voelen voor je emoties. Spaceholding. Jezelf een 'groot hallo' geven in alles wat je voelt. Neutraal zijn naar jezelf, wat zoveel betekent als: alles er laten zijn. Jezelf als een kindje bij de hand nemen en troosten, je eigen behoeften vervullen voor zover je kan, en helder krijgen voor zover je dat niet kan. En dat brengt me op de volgende stap.

Stap 3: verlangens duiden.
In de kern van dit hele emotionele proces zit een verlangen. Een brandend hartsverlangen, rechtstreeks uit je ziel, heilig en van het hoogste goed. Dit is je rechtstreekse lijntje met God, dit verlangen. Dit leidt niet alleen tot jouw eigen groei en verbetering, maar ook tot de expansie van het universum als geheel. Als je vanuit je verlangens leeft, ben je dus altijd afgelijnd. Een verlangen is een behoefte van je ziel. Voor zover je je eigen behoeften niet kan vervullen (dit is helder geworden in stap 2) voel je nu waar je dan wél naar verlangt van iemand anders. Geef jezelf de ruimte om dit te mogen verlangen. Je hoeft het niet alleen te doen. Je mag het in de handen leggen van het universum, je mag het verlangen van iemand anders. Alleen dat kun je je leven veranderen. Verlangens zijn goed! Behoeftes zijn goed! Pas als je ze erkent, kun je verder gaan, anders saboteren ze toch al het andere wat je doet omdat je dat eigenlijk toch niet wilt. Ook al is je verlangen onrealistisch, geef het maar gewoon toe, en werk vanaf daar verder.

Stap 4: visualiseren en creëren.
Dit is het Wet van Aantrekkingsgedeelte waar het meeste over bekend is. Visualiseer wat je wilt alsof je het al hebt, met andere woorden: laat je fantasie de vrije loop. Denk in mogelijkheden, onbegrensd, hoe zou het eruit zien als je alle geld en vrijheid van de wereld had? En focus je daarin vooral op het gevoel, de vibratie waar je in wilt zijn als je deze dingen om je heen hebt. Dit is samen te vatten in één kernachtig woord, zoals verbinding, vrijheid, overvloed, onvoorwaardelijke liefde. Zet deze vibratie helemaal om je heen, voel hem tot in elke vezel van je lichaam. Voel hoe goed dit voelt. Voel dit tot het voelt alsof je het eigenlijk al hebt, en de manifestatie ervan eigenlijk niet eens meer nodig hebt, alsof dat om het even is: het zou fijn zijn als het komt, maar you're actually pretty good right now...

Stap 5: vis jezelf op.
Nadat je weer verdergegaan bent met de orde van de dag, kunnen er soms ongelovige gedachten de kop opsteken, of zelfs wanhopige gevoelens. Dat het tóch niet gaat lukken. Je bankrekening heeft een bepaalde stand, er ligt nou eenmaal niemand naast je in bed, dat is lastig te ontkennen. De moed zinkt je in de schoenen. Hoe kun je je voelen alsof je iets al hebt terwijl je het nog niet hebt? En deze gedachten blokkeren daadwerkelijk de manifestatie van je verlangen. Oh-oh, en je zinkt nóg dieper! Wat te doen?! Vis jezelf op. Ga terug naar stap 1. Voel wat je voelt. Je voelt het toch al. Je kunt iets niet ont-voelen. Dat woord bestaat niet eens! Het is al te laat. Maar je kunt vanaf dit punt weer alles creëren wat je wilt. Van voelen naar transformeren naar verlangen naar visualiseren. Hoe meer je in je 'vortex' blijft, hoe beter, want dan gaat het moeitelozer en sneller. Maar geef jezelf niet op de kop als je het spoor bijster raakt. Dit is in feite wat het betekent om mens te zijn. Wat het betekent om spiritueel te zijn. Ga dan gewoon terug naar het voelen, en de compassie voor het voelen. Hier zitten waardevolle lessen in. Het lijkt herhaling van dezelfde valkuilen, maar in feite groei je steeds verder, dus kun je niet echt 'terugvallen'. Er kunnen verrassende nieuwe inzichten en verdiepte verlangens voortkomen uit deze schijnbare valkuilen. Misschien zat er wel een verlangen ónder het andere verlangen. Misschien vallen zo ineens nog meer puzzelstukjes op z'n plek voor het leven wat je echt wilt.

Elke keer als je door deze creatiecyclus gaat, komt je een laag dieper, creëer je meer van wat je wilt, en komt er meer van de grote puzzel je leven in zicht. Elke keer daalt er een deel van je ziel in op aarde, en verspreid je je licht onder de mensen. En mocht dit proces ergens vast komen te zitten, dan kan het zijn dat er een deel van jou is geraakt dat in het verleden een verlangen niet vervuld kreeg, waardoor je het hardnekkige gevoel hebt dat je het nooit zult kunnen vervullen. Ook dan mag je met liefde en compassie omgaan met je gevoel. Of het nu een nieuwe gevoel of een oud gevoel is, maakt niet uit. Zolang je het er maar helemaal laat zijn.

Het is een bevrijding om toe te geven wat je echt voelt en wilt. Het is een bevrijding om de façade te laten varen. En dat ego lijkt echt het beste met je voor te hebben. Hier komt het belang van zelfkennis in het spel, en het doorgronden van de kronkels van je eigen geest. Waar stap 1 t/m 4 ging over voornamelijk emotionele intelligentie, het emotionele lichaam, gaat stap 5 om het mentale lichaam. Ontwar de knopen in je gedachten. Want met je gedachtekracht creëer je je realiteit. En je emoties en fysieke sensaties zijn het signaal als je gedachten in de knoop raken en je niet meer zo helder hebt wat je ook alweer verlangde. Daarvoor hebben we niet één, maar drie verschillende soorten bewustzijn: fysiek, emotioneel en mentaal! Als ze niet meer afgelijnd zijn, dan gaan ze tegen elkaar schreeuwen, net zolang tot ze hun ruzie hebben bijgelegd. En als je je innerlijke ruzie hebt bijgelegd, dan legt de wereld z'n ruzie ook met je bij.

Deze blog kwam er in een enorme stroom van bewustzijn uit terwijl ik bezig was met een channeling voor mezelf. Ik heb deze 'creatieformule' niet eerder zo op een rij gezet, misschien kan hij nog verder verfijnd worden, maar dit is mijn kijk erop, en ik hoop dat hij iemand heeft kunnen helpen en wat kinken in de kabel recht heeft kunnen trekken.

Nog één ding: misschien is datgene wat je diep in je hart verlangt helemaal niet maatschappelijk geaccepteerd. Misschien verlang je er wel naar dat er een man in je leven komt die geld voor je gaat verdienen. Misschien verlang je er wel naar om grondig de kam te halen door je vriendschappen en je helemaal in jezelf terug te trekken als kluizenaar. Misschien verlang je er wel naar om je kind voor adoptie op te geven. Misschien verlang je er wel naar om te stoppen met school of je studie. Misschien verlang je er als vrouw wel naar om de kostwinner te zijn in het gezin. Misschien verlang je je er als man wel naar om te worden voorzien in je materiële behoeften door je partner. Misschien wil je niets liever dan teruggaan naar je geboortestad voor een gezapig leven temidden van je familie en je hoogstaande studie en carrière opgeven. Etcetera. Deze verlangens kunnen allemaal opkomen en zijn allemaal reëel. Het gaat erom dat je ze erkent. Weet: je oprechte hartsverlangen voelt altijd als een opluchting om toe te geven! En weet ook: je oprechte hartsverlangen is afgelijnd met de Bron, en is precies wat jouw ziel nodig heeft om te groeien, en is dus, om maar eens wat religieuze woorden in mijn mond te nemen: de wil van God, mocht je nog wat overtuigingskracht nodig hebben - al strijkt dit natuurlijk sommige mensen juist weer tegen de haren in. Hoe dan ook, je verlangen staat ten gunste van jouw hogere goed en dat van het universum. Het is 22.22 uur, over aflijning gesproken: ik ga deze blog posten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten