zaterdag 17 maart 2018

Kwetsbaarheid is geen slachtofferschap

Een tijdje terug heb ik uitgelegd dat ik karmavrij ben, en wat dit betekent. Ik heb het woord 'verlichting' gebruikt. Dit was nodig voor mij om het 5-dimensionale bewustzijn te integreren. Ik moest het vertellen aan iedereen op Facebook ('moeten' van mijn hart wat in spirituele taal natuurlijk een 'mogen' is). Ik moest er van alles mee doen om mijn bewustzijn te vergroten. De projecties die ik daarbij naar me toe voelde, leverden verheldering op. Uiteindelijk had ik voldoende bewustzijn vergaard om naar de zesde dimensie te gaan. Daar bleef ik een week. Toen ging ik heel snel door naar de 7e, 8e en 9e. Er is rust gekomen. Ik heb (de oorsprong van) mijn ego recht in de ogen gekeken. Ik heb gekozen voor deze erkenning, en daarmee is het bewustzijn gekomen van wat wel en niet liefde is. Ik heb dit geïntegreerd in mijn fysieke realiteit, deze snuf van de dimensies waar ik in mijn Merkabah naartoe ben gereisd. Ik droomde vannacht namelijk dat ik een flat met 9 appartementen bouwde, drie bij drie, solide op elkaar gestapeld, en dat ik er een lichtgrid omheen zette. A.k,a., om mijn lichaam heen. Mijn DNA gaat door een shift heen.

En nu? Eerst even niets. En toen was ik een interview van Teal Swan aan het kijken (haar werk fascineert me door haar authenticiteit in haar zware trauma met haar enorme hoge bewustzijn) en daar ging het over kwetsbaarheid.

Ik werd geraakt in mijn zonnevlecht. Ik voelde een boosheid die mij al motor zal dienen om deze blog te schrijven. Ik heb een spirituele mythe te pakken, en die luidt als volgt: "kwetsbaarheid betekent slachtofferschap, en slachtofferschap is verkeerd." Dit is zo'n schadelijke mythe. Dat je niet slachtoffer mag zijn, werkt averechts in het geval van healing. Hoe meer weerstand er tegen slachtofferschap is, hoe meer de emoties worden weggedrukt, hoe verder je van huis bent. Als je geen slachtoffer mag zijn, dan mag je niet kwetsbaar zijn. En als je niet kwetsbaar mag zijn, dan zit je vast in de hel.

Nu gaat niet elk ego hetzelfde om met slachtofferschap. En daar zit 'm de crux. De 9 verschillende ego-soorten worden zichtbaar in het enneagram: je egotype. Op het moment dat ik als enneagramtype #6 een slachtoffer ergens van word, is het noodzakelijk om dit te erkennen en mijn kwetsbaarheid te omarmen, want mijn ego is al onzeker genoeg. Op het moment dat een enneagramtype #4 een slachtoffer ergens van wordt, is het juist noodzakelijk om alle drama daaromheen weg te kammen op zoek naar de relatief onschuldige kern, en die te helen. En ga zo maar door.

Slachtofferschap is een stempel, natuurlijk. Waar de werkelijke healing in schuilt, is het doorvoelen van de machteloosheid die nog vastzat uit een situatie in het verleden. Dat je een slachtoffer was en niets kon doen. En daarin jezelf te vergeven, door dit te doorvoelen en daarmee te erkennen, maakt dat je heel wordt. Uiteindelijk zul je alles hebben geheeld. Dan ben je vrij van het lijden, vrij van het meelijden en vrij van het (collectieve) karma. Dan maak je de sprong naar permanente 5d. Er zijn zoveel spirituele leraren die in hogere dimensies zijn ontwaakt en dit op allerlei manieren in hun realiteit hebben geïntegreerd en doorgeven. Zij hebben hun multidimensionale bewustzijn geïntegreerd op wijzen die veel breder en dieper gaan dan ik tot nu toe bewust heb gedaan (gelukkig kan ik alle nodige kennis elk moment oproepen).

Er zijn echter ook spirituele leraren die met al hun hogere dimensionale werk eveneens persoonlijk karma hebben (3d-stukken, niks mis mee op zich), maar dit verbergen. Er zijn echter ook spirituele leraren die persoonlijk karma hebben en de healing hiervan publiekelijk maken (zoals Teal Swan) om als voorbeeld te dienen. Er zijn spirituele leraren die vrij zijn van persoonlijk karma, maar elke keer weer kiezen voor transpersoonlijk karma (meelijden) en daardoor in 4d blijven roeren. En dan is er die fijne drukbezette groep spirituele leraren die denkt dat aangesloten blijven op het collectieve karma en daar lichtwerk in doen helend is. Maar als je je band verbreekt met het collectieve karma, wordt dat kleiner, en als iedereen dat doet, krimpt het zover tot de laatste z'n band ermee verbreekt, en dan is het weg. Dus je hoeft er niet een band mee te houden of ermee te werken. Je hoeft er het alleen maar mee te breken: de voortgang van de mensheid is niet jouw verantwoordelijkheid, andere wezens hebben de mensheid geschapen en dat ben jij niet met jouw huidige bewustzijn. Snap. Op dat moment is er geen weerstand meer tegen 3d of 4d en zegt iemand: 'hey, ik vind het eigenlijk prima om daar te zijn.' Paradoxaal genoeg is precies dát de shift naar 5d. In 5d zit je Merkabah, dat is een bijproduct van deze shift. Die hoef je niet zelf te gaan zitten ademen ofzo, dat klinkt allemaal heel ingewikkeld. Met je Merkabah kun je reizen tussen alle dimensies. Maar eerst moet werkelijk álle karma worden losgelaten. Dit loopt een beetje spaak doordat niet wordt begrepen wat karma nou eigenlijk is. Karma is lijden en meelijden dat zich herhaalt, momenten dat je ervoor koos om de behoeften van de ander boven de jouwe te laten gaan, dat je je eigen expressie ging inperken - dit kan persoonlijk zijn of transpersoonlijk (karmaband). Karma is een wiel dat je steeds op hetzelfde punt brengt, tot je het verbreekt. Dit doe je door een andere keuze te maken. Dit levert vergeving op. Je vrije wil wordt vrijgemaakt. In 9d mag je daar dan weer iets leuks mee doen, maar dat komt later.

In 3d (waar de 'slapende' mensheid in zit) is er lijden. Mensen voelen zich slachtoffer van de omstandigheden. Bewustwording van wat minder fijn voelt is waar 3d voor is ontworpen. Je emoties en behoeften voelen. Dan ga je naar 4d, zodra je je ervan bewust wordt dat je emoties een signaal zijn van je ziel en dat je jezelf kunt helen. 4d is een dimensie vol met paradoxen, een mijnenveld en tegelijk een prachtig helings-hologram. De boodschappen van je emoties zijn in elke situatie bij elke persoon uniek. Jouw eigenheid kan zo helemaal worden geheeld en geïntegreerd.

Spirituele leraren die 5d-waarheden (of hoger) vertellen aan 4d-mensen, en die daarbij zelf hun eigen 3d- en 4d-stukken ontkennen, zijn invaliderend in hun uitwerking. Zij geven mensen een slecht gevoel. Zij triggeren mensen in dezelfde gespiegelde weggedrukte emoties zonder de tools te bieden om hiermee om te gaan, behalve nog verdere ontkenning op een spirituele manier.

Een 9d-waarheid is dat je elk moment de keuze hebt tussen je ego en tussen liefde (=overgave aan de wil van God). Maar in 4d heb je hier niet zoveel aan. Je mag dan juist voor je ego kiezen (zo voelt dat althans) door elk signaal van je lichaam, emotionele systeem en gedachten, te valideren, omarmen en in je op te nemen als deel van jou. In 4d mag je, met andere woorden, je ego herstellen in volle glorie. Heelworden. Met alles wat daarbij hoort. Dan je ego opzij zetten, is niet echt een vooruitgang. En, paradoxaal genoeg, zo kies je juist voor liefde. Want 4d is de dimensie voor de eenwording van de paradox.

Je ego is ook in 5d nog belangrijk om als scout van je hart te dienen en je bewust te maken van alles wat er door je systeem gaat aan ladingen vanuit je omgeving - door je Merkabah filter je de zwaarte er sowieso al uit, je hoeft je er alleen bewust van te worden. Mijn twijfelkontige ego was in alle hogere dimensies actief en had in elke dimensie toegang tot een andere bewustzijnslaag. De functie van mijn ego was in elke dimensie anders. Dat doet er niet zoveel toe. Waarom zou ik iemand op een zee leren bomenkappen? Waarom zou ik iemand in een bos leren om water te vinden in een woestijn? Waarom zou ik iemand in Amsterdam richtingaanwijzingen geven voor een reisje door een Russische toendra? En eh, ik heb bovendien nog niet in zoverre bewustzijn dat ik dit uiteen kan zetten.

Dus, hetgeen dat ik aan Healing wil brengen, is bewustwording van hoe 3d en 4d werken en hoe zijzelf werken (met Human Design als gebruiksaanwijzing). De tweede stap is bewustwording van je egomechanismen (met enneagram en Human Design) en deze te helen met liefde. En vervolgens voor de dieper liggende stukken: karmahealing, als mensen daarvoor kiezen. En niet iedereen kiest daarvoor, dus dat hoeft niet per se. Ik heb mijn website met de hele rataplan al klaar staan en wilde hem eigenlijk vandaag lanceren, op nieuwe maan en de astrologische dag van het begin van het jaar, maar dat voelt nog niet rijp op dit moment in het scheppingsproces, dus hier is in plaats daarvan een blog!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten