donderdag 29 maart 2018

Holistische balans

'Schrijf over je connectie met de natuur,' zegt één van mijn (splinternieuwe) gidsen. Of eigenlijk was hij er al, maar dan in een andere hoedanigheid - mijn eigen identiteit uit een vorig leven. Maar daar publiceer ik nog een ebook over. Dat roep ik al vanaf februari, maar er mogen gewoon steeds opnieuw lagen in worden verwerkt, of eigenlijk: dimensies. Maar goed, terug naar die natuur. Wat mag ik schrijven, wat mag ik vandaag channelen?

Sluit je ogen maar, zegt Moeder Aarde. Ik neem het van je over. Er wordt naar de natuur gekeken met allerlei visies over hoe deze zou moeten zijn. De gemeentes die bomen omkappen en nieuwe bomen planten. Die plantsoens weghalen en vervangen door vierkante tuintjes. De regenwouden die worden gekapt. Hoe elders nieuwe wouden worden aangeplant. Hoe mensen met permacultuur terug in de schema's van mijn eigen ritmes en netwerken komen. En er zijn nog vele andere methodes om nauw in contact met de wijsheid van de natuur samen te werken. 

Ik wil vandaag spreken over de schepping van het nieuwe ten koste van het oude. En ik wil dit betrekken op de mens. Als de mens de natuur ziet als een plaats om te vernieuwen door het oude te vernietigen, dan zal hij ook zo naar zichzelf kijken. Oude pijn wordt bestreden met amputatie. In plaats van dat de wond wordt geheeld, wordt een nieuwe geopend. Trauma stapelt zich op trauma. Terwijl de weidsheid van de natuur één ding te leren heeft: niets is een blijvende open wond. Alles sluit zich met nieuw leven. Heling gaat vanzelf in de natuur, doordat ik zo ben ontworpen. Alles in mij streeft naar balans. Als er ergens iets wordt weggehaald, kom daar iets anders voor in de plaats. Een ecosysteem is vervuld met op elkaar in werkende krachten. Haal je er iets uit weg, hoe klein ook, en het hele systeem zal uit balans raken en een nieuwe balans en richting moeten vinden. Dit kan zelfs leiden tot een cascade: de ondergang van het gehele systeem. Zo ook zitten mensen in elkaar. Met als verschil dat zij niet worden bewoond door dieren, insecten, mossen en bomen, maar door cellen, bacteriën, pijnstukken en levenskracht. 

Op fysiek niveau is een pijnstuk te zien als een beknelling in een natuurlijk proces. Een natuurlijk proces (afgifte van enzymen of hormonen, bijvoorbeeld) gaat niet helemaal zoals het hoort. Dit komt omdat de levenskracht in dat deel van het lichaam wordt vastgehouden, tegengehouden om verder te stromen. Een spierknoop die steeds opnieuw terugkeert, om een energie op fysiek niveau uit te leven. Vanuit het emotionele systeem komt deze blokkade in het fysieke systeem terecht, want het is één en verbonden. Als een holistisch geheel. Net zoals het weghalen van een diersoort in een ecosysteem het hele systeem kan laten instorten, omdat er dan geen flow meer is in de voedselstromen, kan het hele fysieke systeem instorten als die pijnstuk wordt ontkend. Als het wordt weggedrukt zelfs uit het liefdevolle bewustzijn van het lichaam, met pijnstillers of een operatie. Niet dat pijnstillers of een operatie op zich verkeerd zijn - het gaat om de intentie eronder. Is dat één van heling, of van destructie? Je kunt pijnstillers nemen om energie vrij te houden voor de heling van het emotionele stuk dat erbij opkomt. Als je de boodschap hebt gehoord, hoef je hem niet volledig als een lijdensweg te beleven. Ook pijnstilling komt voort uit de natuur. Dieren die pijn hebben, kauwen instinctief op wilgenbast, het bestanddeel van aspirine. 

Je kunt niet een deel van jezelf onteigenen en verwachten dat de rest van je systeem floreert. Je kunt niet een pijnstuk wegdrukken en verwachten dat de rest volledig blijft doorstromen. Het is allemaal deel van jou en onderdeel van een complex systeem van energieketens van hormonen, transmittende informatie in zenuwbanen, soorten levenskracht in energiemeridianen, etcetera. Een obstructie dient geheeld te worden, zodat het holistische geheel weer kan doorstromen. 

Al je levenskracht focussen op het punt dat niet wil doorstromen, is de sleutel. Tevens dien je een bewustzijn op te bouwen van je fysieke lichaam dat in het moment alle boodschappen kan verstaan. Je zenuwstelsel is een instrument, een meetinstrument voor bewustzijn. Een systeem streeft voortdurend naar balans. Alles in de natuur ondersteunt dit. Ik ondersteun jou, om deze balans te hervinden. Als jij niet vrij kunt doorstromen door wat dan ook, kun je in mijn natuur thuiskomen. Ook al lost de helende vibratie van de natuur niet op fysiek niveau in één keer je klacht op, je hele energiesysteem stemt zich af op de helende, opladende kracht van de natuur. Want zoals in jouw lichaam alle levenskracht zich mag focussen op het pijnpunt, zo doe ik dat doet. Ik zit zo in elkaar, als planeet dat talloze levensvormen op zich draagt. Als er iets in de knel komt, stuur ik daar levenskracht naartoe. Hier kun je rechtstreeks op intappen als je in de natuur bent. Ik geef jou de opladende energie die genoeg helderheid en verzachting (of wat je ook maar nodig hebt) biedt om jouw pijnpunt op te lossen. Daarom is het helend om in de natuur te zijn. 

Ik wilde graag deze wijsheid channelen via Roos, omdat jullie via Facebook vaak het contact even verloren zijn met jullie lichaamswijsheid. Als je de roep voelt, weet dat ik altijd op je wacht. Ik wacht nog op je lang nadat je afspraak met je eigen lichaam is verlopen, lang nadat jouw systeem al een alarmsignaal afgaf, wacht ik op je en omarm ik je met duizenden armen. In mij vind je altijd vernieuwing. Ik ben een eindeloze bron van leven. En ik streef naar balans, net als jij. En dus is het mijn eer en mijn taak om levenskracht aan jou te geven. Dus laat je dragen. Gun je lichaam het beste voedsel dat jij kunt vinden. Gun je lichaam het licht van de zon, de frisse lucht en de aanraking van bomen, de wijze begeleiders van de mens die als geduldige spiegels lucht geven waar zij nemen, en andersom. Het hoeft niet lang. Je hoeft niet direct een bergwandeling te maken in een ander land. Gewoon, deze natuur, hier bij jou in de buurt. Die is al genoeg, voor jou, op dit moment. Je hoeft niet direct te hardlopen. Gewoon, lichte beweging, die jouw lichaam fijn vindt, is genoeg, op dit moment. Wat voor weer het ook is. Elke weersoort heeft een specifieke uitwerking op de mens. Net zoals elke omgeving dat heeft. In een volgende channeling zal ik spreken over hoe omgevingsfrequenties werken. Dit is genoeg voor nu. 

Geniet van de natuur, en al haar gaven. Jij bent het waard. Ik draag je, in liefde. 
- Moeder Aarde.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten