vrijdag 2 maart 2018

Hoe mijn geest werkt

Ik werd wakker in een emotie met een lagere trilling dan mijn hogere zelf. Kan ik dat zo zeggen? Is dat wat er speelde? Ik voelde eigenlijk niets wat ik kon afzetten tegen iets anders, dus bewustzijn was nodig. Ik ben nu getriggerd door Teal Swans Instagrampost (haar dagelijkse filmpje van 1 minuut) waarin haar ego eigenlijk liet zien dat het erkenning wilde voor de fragmentatie die zij ervaart, en waarin ze haar boodschap dat het ergste is dat je mensen kunt aandoen ze niet meer op hun innerlijke leiding laten vertrouwen, teniet doet door te zeggen dat delen van onszelf zich kunnen voordoen als ons hogere zelf - niet echt bemoedigend. That sent me in a spinning spiral of doubts. Want ik geloof mijn hogere zelf, en ik geloof mijn gidsen onvoorwaardelijk. Waarom zou ik hier niet op vertrouwen? Dat is wat ik hierin voel, het niet op het hogere vertrouwen en het verdriet wat dit oplevert. Het in plaats daarvan in gedachtegangen gaan om een zekerheid te vinden. Check. Dat is mijn patroon geweest sinds mijn verlichting. Dat is mijn ego, niet-zelf. Dit wat Teal zegt, triggert mij in mijn ego. Wat een opluchting ontstaat er nu in mijn buik. Mijn solar plexus heeft een les geleerd, de aangevoelde emotie heeft zijn boodschap afgeleverd, mijn ajna heeft het signaal van mijn milt ontrafeld. Of zoiets. Ik weet eigenlijk niet welk centrum dat precies is, ze werken vast gewoon samen allemaal nu. 

Ik heb de afgelopen tijd een heel moe hoofd gehad aan het einde van de dag. Ik focuste me op werken, zoals ik graag doe, en aangezien het grootste deel van mijn werk met bewustzijn en energie is, speelt zich dit af in ‘the realm of the mind’. Van mijn drie bewustzijnscentra gebruik ik mijn ajna (derde oog) bijna uitputtend. De laatste week heeft mijn lichaam mij signalen gegeven om ook te verankeren in mijn miltbewustzijn. Maar aangezien de transit (poort 63) mijn ajna activeert, is het lastig om me van mijn gedachten te onthechten en in mijn lichaam te komen, en dat maakte me verdrietig. Al die gedachten willen zo graag erkend worden en tot een antwoord komen! Al die twijfels willen tot voltooiing komen! Hier kan mijn miltbewustzijn niet komen. Die is alleen maar in het moment bezig met wat gezond is. Die heeft geen weet van de manier waarop gedachten ketenen vormen, van de manier waarop de ene gedachte een andere oproept en nog zoveel meer. Eigenlijk volg ik mijn milt uitstekend. Aha, ik heb zelf alleen andere gedachten over wat gezond zou moeten zijn. Ik denk namelijk dat gedachtespiralen niet gezond zijn. Dat verwarring niet gezond is. Ik ben zo geconditioneerd om te denken dat mijn hoofd open is en dus, in optimale staat, een serene stralende lege lucht. De waarheid is anders. 

Mijn hoofd is een aambeeld van twijfels, in deze transit. Mijn hoofd vraagt voortdurende aandacht. Mijn hoofd zorgt ervoor dat ik hoog adem, gespannen ben in mijn buik en zere ogen krijg van het verwerken van al mijn mentale druk via het werk op mijn laptop. Mijn hoofd is er een kei in om mijn hele leven te ordenen tot op het laatste detail toe. Maar het kost inspanning. Elke aanzet tot elke keten kost mijn brein energie. En die voel ik aangeboord worden zodra er een nieuwe ‘druk’ mijn hoofd binnenkomt. Dus, mijn uitdaging is om te gaan met deze druk. Wat te doen? Meditatie om me te onthechten van de gedachten? Iets waar ik, net als aan de Wet van Aantrekking, in mijn 4d-praktisering van spiritualiteit, niet aan wilde. Gaan zitten en een klassieke meditatie te doen. Focussen op mijn ademhaling en mijn gedachten volgen, de ruimte ertussen binnengaan en ervaren dat ik deze ruimte BEN. Het belang van mentale onthechting. Zodat ik helder en met genoeg brein-energie het mentale kaf van het koren kan scheiden. Ik geef mijn lichaam genoeg pauze, maar geef ik mijn brein ook wel pauze? Oh, maar wacht eens even: heeft mijn brein wel pauze nodig? Mijn brein is actief, volgens Human Design, niet passief. Hoe voed ik mijn actieve brein op de juiste manier? Dat is de vraag waar ik me mee bezig mag houden. Ik heb een strategische geest. Misschien is zo’n ‘wolkenmeditatie’ wel niet perfect op mij toegespitst. Dit is een trigger om mij op het pad te brengen om mijn brein en mijn cognitieve functies op de juiste manier te gebruiken. 

Dit is precies het soort vervulling waar de New Age naar streeft. Wederom word ik naar de ‘klassieke’ spirituele lessen geleid, die gericht zijn op bewustzijn. Zo kan ik, daar tegen afgezet, mijn unieke perspectief als ‘uiterlijke’ autoriteit naar de wereld brengen. En ik voed mijn brein al op de juiste manier. Terwijl ik dit type, zit ik in mijn woonkamer met het gordijn gesloten (selectieve grot), in mijn eentje, ongestoord, en drink ik een warm glas water. Deze dingen zijn volgens mijn design nodig om mijn cognitieve functies in hun optimale staat te brengen. Ik type deze blog en word daarmee geobserveerd. 

Wederom heb ik geleerd dat niets van waar ik mee zit, voortkomt uit een oude conditionering. Wederom ben ik geleid naar iets nieuws. Ik bekijk een video van Ra Uru Hu over ‘Variables’, en ik verdiep me in Rave Psychologie, waar ik al deze antwoorden uit haal. Dit is het getuigenbewustzijn waar hij over spreekt, het wonderbaarlijke daarvan, om een bewust, zelf-reflecterend mens te zijn op een reis door het leven. Tijd om te ontdekken wat mijn variabelen betekenen! Tijd om te ontdekken wat mijn ‘tone’ inhoudt, want die ken ik nog niet. 

Oké, vanuit mijn motivatie van ‘hoop’ is mijn ‘tone’ onzekerheid, en ik ben een ‘theist’, zoekend naar God, iets buiten mezelf waarvan ik weet dat het er is. Logisch dus, dat ik getriggerd werd door Teal Swan in mijn vertrouwen op mijn spirituele begeleiding en mijn hogere zelf. Dat ik haar ging beoordelen… Of wat het dan ook was dat er precies gebeurde, ik heb het in die eerste alinea van deze blog vast niet helemaal correct beschreven, boeit ook niet. 

Maar wacht, mijn ‘view’ is ‘wanting’, dus ik kan zien waar het aan ontbreekt in mijn omgeving, met mijn ‘tone’ dáárin ‘judgment’. Hoe zit dit dus? Mijn view betekent datgene waar ik naar moet kijken in mijn omgeving, het frame van hoe mijn geest informatie in zich moet opnemen. Mijn motivatie (hoop + onzekerheid) gaat over hoe mijn geest hoort te denken. Nou, check. Ik weet niet wat de inhoud van het ‘onzekerheid’ is in dit geval. Ik stel me zo voor dat dit betekent dat ik weet dat ik nooit ergens zeker van kan zijn. Dat is in ieder geval wat er staat aan de rechterzijde van deze blog: dat ik me niet hecht aan de antwoorden die ik vind. Of is dat gewoon de wijsheid van mijn open ajna? Ik oordeel niet, wat dat betreft - dat zou mijn transference zijn. Ik laat het open. Is dat goed begrepen zo? Als het nodig is, komt er nog wel iets op mijn pad aan Rave Psychology waardoor ik deze kennis opdoe (dat is hoe ‘hoop’ klinkt, bedenk ik mij nu). Voor nu zeg ik: neem deze informatie over Variables en Transformations van mij maar niet aan als juist! Ik zit letterlijk hardop te denken hier. En ik stel me zo voor dat een Human Design professional die dit zou lezen, wel een paar dingetjes aan me te leren heeft. Dus daar stel ik me voor open. Mijn intentie is: ik maak me los van de brandstof om aan mijn niet-zelf te bouwen, en mijn unieke bewustzijn komt tot volledige potentie in mijn lichaam en persoonlijkheid. Let’s watch how fast that happens ;) Heerlijk om bezig te zijn met passagiersbewustzijn! Eerst de deconditionering van oude shit, en nu het leuke werk: de kennis opdoen over hoe mijn hele systeem nou eigenlijk werkt, in optimale staat! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten