dinsdag 20 februari 2018

Spirituele mythes

Degenen die mijn blogs wel eens lezen, weten wellicht dat dit een stokpaardje van mij is. Niets vervult mij meer met een gepassioneerde regenboogkracht, en niets maakt dat ik liever mijn verbale merkabah-vormige tanden ergens in wil zetten, dan het ontkrachten van belachelijke, pompeuze, belerende, slim-vermomde-maar-liefdeloze spirituele mythes!

En er zijn er zoveel. Hoe wij als mens zijn in optimale vorm, is zó anders dan wat we altijd geleerd hebben! Liefdevol zijn bestaat uit gesprekken afkappen wanneer ze je niet meer dienen, grapjes maken over onhandigheden van jezelf en andere personen, pijnlijke stiltes zonder dat je weet wat er aan de hand is, geërgerd de deur uitlopen, hevig oordelen, praten met iemand over iemand anders achter z'n rug om, en conflicten aangaan vanuit boosheid. En vanuit je hart, natuurlijk. Maar dan nog. Dat is geen roze bril die alles zachte randjes geeft. Sterker nog, het is een kristalheldere bril die alle scherpe randjes laat oplichten! Zodat je precies ziet wat wel en niet door de beugel kan.

Wij worden op allerlei slimme manieren in slaap gesust en in slaap gehouden om het systeem in stand te houden. Mocht jij, lieve lichtwerker die net als ik ook vooral moeite heeft met boosheid, toch wakker worden doordat jouw eigen systeem faalt - gefeliciteerd! Mocht je vervolgens in het van eenhoorns en glitters vergeven roze drijfzand van het spirituele landschap terechtkomen, dan ben je er nog niet. Aangezien spiritualiteit niet eenduidig is maar altijd werkt vanuit verschillende lagen en dimensies, kunnen daar tegenstrijdige boodschappen in zitten. Die boodschappen kunnen jou precies bereiken op het verkeerde moment. Net zoals ze je kunnen bereiken op het goede moment. Dat regelt de Wet van Aantrekking: jouw favoriete vijand in het vierdimensionale bewustzijn! Jeej! Daardoor kan je oude patroon eigenlijk weer vermomd in een spirituele boodschap bij jou terechtkomen. Je hebt niets nieuws geleerd. Je hebt dan nu alleen maar een spirituele kreet in je repertoire om de indruk te wekken dat je weet wat je doet.

'En toen vroeg mijn baas of ik dit weekend ook wou werken, en ik kon eigenlijk niet, vanwege dat familiefeest, maar ja, het levert wel weer geld op, en dan kan ik de volgende keer ook weer wat maken... en bovendien mocht ik dan wat eerder naar huis om toch bij het feest te zijn... dus dan heb ik geld én het feest. Positief denken, toch?'

Ken je die types, die dat wel eens tegen je hebben gezegd? Ik ken er wel eentje, ik heb haar laatst nog eens in de spiegel gezien. Gelukkig heeft ze al een hele tijd niet meer zulke dingen gezegd.

Om deze spirituele mythes totaal te verwoesten op mijn meest venijnige manier, schrijf ik een ebook. Dat moest er eens een keer van komen. Ik schrijf op dit moment een wildgroei aan ebooks. Ik heb al veel materiaal klaar. In mijn vierjarige spirituele studie ben ik de ene na de andere spirituele mythe tegengekomen. Wat een rijkdom. Langzaam en stap voor stap heb ik mijn weg van het 3d-bewustzijn via het 4d-bewustzijn naar het 5d-bewustzijn geploegd. Door álles te doorvoelen tot in de emotionele kern, zoals je doet in 4d. Echt een leuke tijd en plaats, voor zover je dat over een dimensie kan zeggen. Misschien kunnen we er eens een keer afspreken. Al is dat vrij moeilijk, afspreken, als je eenmaal in 4d zit, in verband met oude wonden van eenzaamheid die dat dan beletten vanwege die liefdevolle Wet van Aantrekking enzo, maar goed, wat doe je eraan...

Laat ik een prikkelend voorbeeld geven, want zonder prikkelende voorbeelden is deze blog een beetje redundant.

Ken je die spirituele mensen, die zeggen dat je angsten een illusie zijn? Of iets anders spiritueel klinkend ontkennends, zoals: onnodig, een teken van je ego, een belemmering voor het pad van je hart, etc etc. Kan heel goed zijn. Als ze een open Miltcentrum hebben, bijvoorbeeld, dan is angst voor hen iets van buitenaf, waar ze zich in optimale staat inderdaad niet aan hoeven te hechten.

Ken je ook die spirituele boodschap, dat je emoties er mogen zijn?

En waarom angst dan niet? Mag angst er alsjeblieft ook zijn? Vooral voor de mensen met een gedefinieerd Miltcentrum, die angst nodig hebben om te voelen wat hen wel en niet gelukkig zal maken?

Dit is maar een klein voorbeeld van de oeverloze tegenstrijdigheden in het spirituele veld, leg ze allemaal maar eens naast elkaar en prik moeiteloos door de ego's heen van de mensen die ze gebruiken. Want dat kun je, zodra je je eenmaal heel veel gaat aantrekken van wat andere mensen denken. Want dat mag, namelijk. Je iets van andere mensen aantrekken. Als je spiritueel bent, ben je dus liefdevol. En dan sta je immers heel erg open voor wat andere mensen (van je) denken. Dat is dan broodnodig voor jouw bewustzijn. En bovendien wil je dan de mensheid helpen. En hoe kun je dat als je jezelf blind hebt gemaakt voor wat er in andere mensen omgaat? Als je niet meer mag oordelen?

Of is het juist belangrijk om los te laten wat andere mensen van je denken? Dat was toch niet goed? Je moet toch jezelf bevestigen en je niet laten tegenhouden door de oordelen van anderen? En over oordelen gesproken, hoe zit dát nou precies? Mag dat nou wel of niet? Wanneer ben je nou nog een goed persoon?

Ach. Je bént al goed, immers. Oja. Dat zeggen spirituele mensen ook altijd. Dat je goed bent zoals je bent. 'Je mag er zijn,' en alles. Ja, spiritueel taalgebruik is even wennen, in het begin. De hele spirituele esthetiek is sowieso even wennen. Ik was nooit zo van de roze eenhoorns of glitters of engelen in gouden licht. Inmiddels maak ik energietekeningen waar wellicht ook wel eens een glitter in voorkomt. Tot nu toe nog geen roze eenhoorns, en de engelen hebben zich alleen nog maar gepresenteerd in symbolische vorm. Maar ik dwaal af.

Ook al lijkt het misleidend, deze blog is bedoeld als bekrachtiging. Niet als ontkrachting van jouw waarheid. Als het voor jou nou heel erg nodig is om je angst te zien als illusie, ga er dan voor! Breek vrij van je belemmeringen! Mocht dat niet goed voelen, omarm dan het gevoelige kindje dat jou wil waarschuwen dat het gevaarlijk is daarbuiten. En als je niet kunt loslaten wat andere mensen denken, dan mag je dat juist vasthouden, en jezelf ook tijdens dat proces, en misschien mag je je dan wel realiseren dat jij mensen een heel belangrijke wijsheid terug te geven hebt. Mocht je nou makkelijk in het veroordelen van andere mensen schieten, en geneigd zijn tot roddelen om je eigen onzekerheid te maskeren, dan is het handig om dat oordelen even op te schorten. Maar als je gemakkelijk over je grenzen laat gaan, dan kun je wat mij betreft niet genoeg oordelen! Want in die oordelen schuilen dan je grenzen. En praat vooral je issues uit met andere mensen, zodat je helderheid krijgt over relaties die niet lekker lopen. Dat is niet wat 'roddelen' is, namelijk. Etc etc. En zo kan ik eindeloos doorgaan. De details en chronologische onderbouwingen zul je allemaal terug kunnen vinden in mijn ebook.

Misschien dat ik op de cover een plaatje plak van iemand met merkabah-vormige tanden (was dat beeld uit de inleiding van deze blog ook bij jou zo blijven hangen?). Maar ik denk dat dit wellicht een beetje vergezocht is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten