donderdag 15 februari 2018

Leven met consequenties

Als je een standpunt inneemt, en werkelijk gaat staan voor waar je hart naar verlangt, dan levert dat onvermijdelijk consequenties op. Niet alleen voor je omgeving, die in de weerstand kan gaan, die allerlei reacties kan geven, maar vooral voor jezelf. 

De consequentie van leven vanuit je hart, is dat je je afvraagt: "wie ben ik?" Dat geldt althans voor de Generator met het gedefinieerde G-centrum. "Wie ben ik, dat ik dit doe?" Want je leven zal veranderen. Je zult een richting op gaan die nog nooit gegaan is. Dus heb je geen enkel ander kompas om op terug te vallen dan dat van jezelf. De vraag kan, in momenten na grote verandering, zelfs veranderen in ‘wat is er van mij geworden?’ 

Je vraagt je wellicht af of je hier wel achter kunt staan. Is dit werkelijk het gevolg waar jij de oorzaak van had willen zijn? Is dit werkelijk het pad van je hart waar je voor had gekozen? Waar gaat dat pad heen? Als dit nu al gebeurt, wat zal er dan nog meer gebeuren, de volgende keer dat je ergens voor gaat staan? 

Het leven met de consequenties van de droom van een ander is niet vol te houden. Dat heb ik ervaren in een intens, maar fantastisch vorig leven. De vraag dringt zich op: waar sta ik? En wat zullen hier de consequenties van zijn, niet vanuit angst voor de toekomst, maar vanuit de vraag: in wie transformeer ik als ik dit doe, en zal ik van die persoon kunnen houden? Zal ik mezelf kunnen vergeven, wát ik ook wil doen? Dit is het punt dat het mogelijk is om opnieuw karma op te bouwen. Dat treedt op bij de conclusies die je trekt na het ondergaan van de gevolgen van je hart-standpunt. Zijn die liefdevol en oordeelloos? Of hecht je je aan de betekenis die je het geeft? 

Dit wilde er graag uit om gedeeld te worden. Het is vandaag nieuwe maan. Welk standpunt wil jij innemen vanuit je hart, in deze nieuwe creatie-cyclus? Zet je intenties, zie ze gemanifesteerd worden doordat jij gaat staan, verwonder je over de consequenties van je daden, en leer jezelf kennen in een heel nieuw licht! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten