dinsdag 27 februari 2018

Karmavrij bewustzijn

Ik leerde vandaag het belang van het bewustzijn van de kosmische wetten. Juist omdat ik me er niet bewust van was. Ik heb immers het 3/5-profiel: de 3 staat voor trial en error, experimenteren en eerst ontdekken wat NIET werkt, om tot een grondige les te komen, waarna de 5 het kan generaliseren voor wie er dan ook op mijn pad komt.

Ik heb een nogal grondige persoonlijkheid. Als ik iets aanga, dan ga ik tot op de bodem. Als je mijn Facebook volgt, weet je dat ik gisteravond een post heb geschreven waarin ik uitlegde dat ik nu verlicht ben. Wat zoveel betekent als: karmavrij. Als ik het heb over 'karmavrij bewustzijn' wil ik precies weten wat dit inhoudt en hoe dit werkt. Karmavrij bewustzijn is in feite 5d-bewustzijn dat voortdurend aanblijft. De meeste van de mensen die ik ken in het spirituele veld, zitten in 4d-bewustzijn, hoog of laag, met eventuele uitstapjes naar 5d. Zij zijn wakker geworden uit de onbewuste heisa van 3d, zijn aan het helen, integreren, vanuit de wetenschap dat ze een ziel zijn. Daarin komen ze de emotionele stukken tegen die hen nog karmisch belemmeren. Heling vanuit 4d werkt als volgt: je gaat door alle emotionele lagen en ego-tactieken heen naar de kern van de emotie, die nog vastzat vanuit het verleden. Die brengt je weer in je bewustzijn, en met je liefdevolle erkenning heel je dit stuk. Zo komen één voor één alle schaduwstukken aan het licht. Ik heb daar zo'n 5 jaar over gedaan in een uitgesmeerd proces van mijn opleiding. Het is hard werken. Het is het moeilijkste wat ik ooit gedaan heb. Het is de periode waarin alles een trigger was om weer een nieuw stuk aan het licht te brengen. Waarin elke spirituele waarheid alle weerstand in mij opriep, en waarin uitspraken als 'alles is liefde en licht' volstrekt een averechts effect hadden. Omdat het werk aan je schaduwstukken namelijk de tegenovergestelde waarheid nodig heeft: wij zijn liefde én gebrek, wij zijn licht én donker! En dat mag, en dat is allemaal goed. En daardoor wordt alles licht en liefde. Dat is de transformerende kracht van 4d, de transformerende kracht van heling, van ons hart, en de helingsparadox. Dit blijft een passie van mij, om de schaduw aandacht te geven.

Waar ik in deze periode tegenaan liep, was hoezeer de kosmische wetten mij triggerden in gevoelens van 'niet goed genoeg zijn', van autoriteitsplaatjes, en alles wat je maar kunt voorstellen aan veroordelingen van bepaalde polariteiten. Het was bijvoorbeeld niet nuttig voor mij om bezig te zijn met de Wet van Aantrekking. Die bracht me alleen maar de oorverdovende trigger dat ik niet goed genoeg was zoals ik was, vol met schuldgevoelens en schaamte.

Nu die gevoelens geheeld en weg zijn (resultaat van een karmische regressie waar ik een verdiepend, verhalend ebook over heb geschreven dat ik zal uitbrengen wanneer de tijd rijp is), ben ik karmavrij. Wat nu? Ik zit in 5d, waar gedachten en intenties direct gemanifesteerd worden in de situatie om mij heen, vanuit mijn lichaam en mijn emoties die mij tot mijn hart en zielsverlangens leiden. Op het moment dat ik niet bewust ben, komen deze zielsverlangens tot expressie in niet alleen de werkelijkheid, maar ook in emoties en gedachten van verwarring, en gaat mijn emotionele trilling naar beneden. Wat is er dan aan de hand? Ik heb onbewust iets gecreëerd. En mijn ego wil daar graag het naadje van de kous van weten, omdat die er is om het 'getuigenbewustzijn' over mijn leven te vergaren. Samen met andere geesten, die voor mij werken als 'uiterlijke autoriteit'. (Termen uit Human Design die in 5d-bewustzijn ineens veel meer gaan werken en hun natuurlijke rol vervullen.)

Hiervan heb ik geleerd hoe belangrijk het is om de kosmische wetten te kennen. Het zijn er 7 en ik wil er nu niet diep op ingaan. Maar het heeft mij geholpen om te weten dat alles z'n timing heeft, en dat de Wet van Aantrekking mij werkelijk alles aanlevert dat mijn hart wenst. Hoe werkt dit precies? Mijn emotionele en lichamelijke kompas leidt me naar mijn hart als doorgever van mijn zielsverlangen, wat ik dan met mijn gedachten bewust word, en als creatie-intentie stel, waarna ik het loslaat in de handen van het universum. Dat is het mechaniek, heel kort uitgelegd. Er zitten geen glitches meer op dit proces bij mij. Dat vervult me met ontroering en dankbaarheid. Mijn hart weet wat het wil creëren. Nu is dat deze blog. Mijn hart heeft natuurlijke rustpauzes. Het neemt het leven één verlangen tegelijkertijd. En alles wat daarin aan openheid over mijzelf naar buiten komt, heeft een transmittend effect vanuit mijn essentie. Mijn emoties, ervaringen, ego, gedachten worden ingezet om een bepaald effect te bereiken. De identificatie hiermee mag ik loslaten. Ook dat is een spirituele waarheid, disidentificatie, waar ik nu pas iets aan heb, in 5d-bewustzijn. In 4d-bewustzijn is het juist broodnodig om je te identificeren met alle onderdrukte schaduwstukken.

Wat is het ongelooflijk stom en inefficiënt hoe alle spirituele leringen zijn gebaseerd op 5d-bewustzijn, terwijl de mensen die de leringen het meeste nodig hebben, in 4d zitten, een andere dimensie waarin andere waarheden gelden! Zucht... Nou ja, die triggers worden natuurlijk zelf aangetrokken en hebben hun rol ook in 4d. Toch heb ik het verlangen om hier helderheid in te scheppen. Om de 'wetten' van dit hele gedoe uit te kammen en volledig ontdaan van hun mythes neer te zetten.

En daarmee kom ik op de kosmische wetten. De vervorming van de Wet van Aantrekking is schuldgevoel. De trigger is 'ik ben niet goed genoeg'. Want je kunt immers niet creëren wat je wenst. Dus fuck die Wet van Aantrekking. En ga je gevoelens van niet goed genoeg zijn bemoederen of bevaderen... Die gevoelens hebben het broodnodig dat je ze aandacht geeft, want dit zijn de blokkades op weg naar directe manifestatie van je zielsverlangens met de Wet van Aantrekking. Ik heb de kosmische wetten de afgelopen 5 jaar een beetje afgehouden. Nu is het tijd om ze volledig bewust te gebruiken bij mijn creatie. Dit is de les die mijn ego, mijn persoonlijkheid, mijn 'hoofd', heeft geleerd vandaag. Door het eerst onbewust te doen, en daar ongewenste gedachten en emoties bij te voelen, en zo tot het oorspronkelijke zielsverlangen geleid te worden. De ongewenste gedachten en emoties waren 'heeft het wel een positief effect dat ik gezegd heb dat ik verlicht ben?' en daarbij voelde ik zenuwen. Die gedachte vertakte zich, maar dat is niet zo interessant. Ik ging terug naar mijn emoties en mijn hart, en kwam erachter dat ik dit heb geuit om voor het oog van mijn netwerk een verbinding te leggen naar Tamara, die zo'n 1,5 jaar geleden eveneens een post had geplaatst waarin ze aankondigde verlicht te zijn. Ik wilde laten zien dat ik afgelijnd ben met haar. Ik wilde laten zien dat ik afgelijnd ben met niet alleen haar, maar met het 5d-bewustzijn in het algemeen. En omdat ik dit niet beuwst had gecreëerd, probeerde mijn hoofd het effect te managen, op zoek naar de kern - want wat was ook alweer mijn eigen intentie, het beoogde effect? Door met andere geesten, andere mensen, te delen dat ik verlicht ben van karma, werd mijn bewustzijn hierop vergroot. Niet alleen door hun reacties, maar puur door het delen zelf, doordat mensen het lázen. De anderen waren een uiterlijke autoriteit voor mij om beter te kunnen zien en meer bewustzijn te vergaren, niet alleen over wat mijn eigen perspectief nou eigenlijk was, maar gewoon, gegeneraliseerd bewustzijn. Leven in eenheid. De sleutel tot je hart is vertrouwen in je levensloop die zich ontvouwt. (Is een zin die ik doorkrijg van boven.) Weer even terug naar de rode draad van mijn verhaal: op dat pad zijn alle andere mensen sleutels tot het 'unlocken' van alle schatten waar je ziel naar op zoek was.

Ik heb het verlangen om in de lichtwerkerscommunity te werken die nu wordt opgezet (waarover later meer, volg Tri-of-Light op Facebook), en om met nog meer mooie mensen samen te werken om dit prachtige lichtwerk de wereld in te stralen. Ik wil dit 5d-bewustzijn delen met zoveel meer mensen! Dit is namelijk hoe ik zelf wil leven.
En heel graag deel ik mijn lessen en wijsheden over het proces van heling. En ook alle mythes daaromheen, vanuit 4d én 5d! Want in 4d is het een mijnenveld aan spirituele mythes, die ik allemaal al heb uitgeschreven, onder andere hier en op de Jong Bewust website die nu niet meer bestaat. Maar ook in 5d zijn er veel mythes over hoe eenheidsbewustzijn dan is, en de rol van het ego en emoties. Ook daarin is het leven net zozeer een groei- en leerproces, waar wel wat verheldering bij gebruikt kan worden!

Dan nog even dit: ik heb vandaag mijn bedrijf 'Mayasana' officieel ingeschreven. Overigens is 'Nabeelden' (mijn werk met mijn energie/zielstekeningen) nu ook officieel ingeschreven, maar dit is een kleiner project van mijn overkoepelende bedrijf dat ik neerzet aan alles wat ik aan spirituele healing de wereld in breng. Mayasana betekent 'verblijvend in de illusie'. Heel mooi Sanskriet en spiritueel klinkend vond ik dat, Mayasana. Nee grapje hoor, het ontstond anders: het is mijn zielsnaam die ik heb doorgekregen. Ik wist niet eens dat het Sanskriet was en die betekenis had. Maar ik vind het precies passen bij mij! Het betekent niet dat ik 'gelijk ben aan boeddha' of 'het pad naar het licht' ben, maar dat ik lekker in de illusie zit - vond ik wel grondend en ontnuchterend. De illusie van de Maya, het aardse leven. Dat prachtige aardse leven waar ik maar al te graag in verblijf! En waar ik heel graag nog meer bewustzijn over vergaar. Met behulp van de geesten en perspectieven van andere mensen. Met behulp van het bewustzijn van de kosmische wetten. Hoe meer bewustzijn, hoe beter! Dus, met andere woorden, het is niet alleen broodnodig voor mijn groei als mens, om te delen dat ik karmavrij/verlicht ben, maar ook broodnodig voor de groei van het universum in z'n geheel! Omdat elke cel (die wij zijn) zo groeit en meer bewustzijn krijgt en dus het universum in z'n geheel ook. Want dat is het geval met alles wat je vanuit je hart doet: het levert meer expansie op. Over de rol van het ego later meer...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten