vrijdag 5 januari 2018

December//laatste maandelijkse blog

We zijn aan het einde gekomen van mijn maandelijkse blogs! Ik had me in 2017 voorgenomen om elke maand een blog te schrijven, en zo geschiedde. Als je op de tag 'maandelijkse blog' onderaan dit bericht klikt zie je ze alle 12 onder elkaar staan. Met deze blogs wilde ik het maanritme doorgronden en mijn eigen menstruatiecyclus. Tevens was het een manier om mijn meer persoonlijke blogs terug te brengen tot elke maand eentje, en daarin samen te vatten hoe mijn voorgaande maand was verlopen. Ik had namelijk de neiging teveel te delen van mijn persoonlijke leven en wilde dat inperken. Het maakte me te kwetsbaar. Ik deed het vanuit de behoefte aan bevestiging. En die wilde ik in mezelf gaan vinden. Toch is het blogs schrijven iets dat bij me past, en dus vond ik een nieuwe manier. Ik richtte me in deze maandelijkse blogs vooral (en steeds meer) op mijn spirituele weg en creatieve proces, niet zozeer op mijn persoonlijke, dagelijkse leven. In mijn andere blogs filterde ik het al te persoonlijke stuk er ook steeds meer uit, wat makkelijker ging nu ik deze grens had gesteld. Ik ben blij dat ik dat heb geleerd en dat het me nu geen moeite meer kost om dingen bij me te houden!

Daarnaast kon ik zo de inzichten uit elke maanfase en menstruatiecyclus delen. Bovendien werd de rode draad in mijn leven zichtbaar. Ik werd me steeds bewuster van de flow van mijn leven, de omhooggaande golven en de neergaande golven. Ik leerde wanneer ik het beste kon manifesteren en wanneer ik het beste kon creëren. Zonder dat overigens in een schema vast te leggen, maar door naar de signalen van mijn lichaam te luisteren, gebaseerd op de ervaring van de invloed van de maan en mijn cyclus op mijn gemoedstoestand en energie. De ene fase van de maan of menstruatiecyclus is tenslotte geschikt voor het naar buiten brengen van je creaties, de andere fase voor het naar binnen brengen van je aandacht. Zonder dat dat overigens betekent, zo ontdekte ik, dat ik dan moet stoppen met creëren. Ik kan altijd creëren. Alleen kan ik niet altijd manifesteren. Door die overgave kwam ik in volledig contact met mijn natuurlijke flow. En daardoor kon ik de weerstand op mijn manifestatieproces stapje voor stapje loslaten.

Hierbij de laatste maandelijkse blog. Ik zal zien of ik het in 2018 weer wil doen, maar ik denk het niet. Ik heb inmiddels de behoefte aan bevestiging met deze blogs losgelaten, en daarmee ook de drang om veel persoonlijks te delen. Alles wat ik nu blog, is afgestemd op wat er aan thema's om me heen opduikt. Ik deel nu mijn transformaties met als doel anderen te bereiken die met hetzelfde thema zitten, in plaats van deze blog als een uitlaatklep te gebruiken voor mijn frustraties. Maar dit is geen eindejaarsreflectie, maar gaat alleen over december en hoe ik de maandelijkse blogs heb ervaren. De structuur van vier weken als seizoenen heb ik inmiddels losgelaten. De rest van deze blog gaat over december, en is organisch opgebouwd. Zoals elke maandelijkse blog, gaat deze ook over mijn creatieve proces.

In het begin van de maand was ik in balans tussen werken en rusten. Dat bleef niet lang, en dat had te maken met mijn shiftende menstruatiecyclus. Vier dagen eerder dan normaal werd ik ongesteld, een dag na de volle maan. Aan het begin van dit jaar menstrueerde ik met nieuwe maan. Aangezien mijn cyclus gemiddeld 28 dagen duurt, en de maancyclus 29,5 dagen, is mijn menstruatie langzaam opgeschoven door het jaar heen, elke maand 1,5 dag. Dat is normaal. Het enorme verschil tussen mijn energie aan het einde van dit jaar en aan het begin van dit jaar was overal in te zien en te voelen. Aan het begin van dit jaar had ik alleen maar zin om in mijn cocon te gaan, te rusten, en mijn menstruatie op nieuwe maan hielp me daarbij. Aan het einde van dit jaar menstrueerde ik met volle maan, waren alle creatieve kanalen volop geopend, had ik veel werk-opdrachten en ideeën, en hielp mijn cyclus me door mijn rituele menstruatiekracht ook in te zetten voor creatie, en mijn ovulatiekracht in te zetten om dieper te transformeren tijdens nieuwe maan. De cirkel was weer rond.

Ik bleef lekker doorwerken in deze boost van energie... maar de stress sloop erin. Tijd om de andere extreme weer te integreren! De opdrachten stapelden zich op. In mijn trial en errorproces had ik een tijdgebonden actie met mijn energietekeningen ontworpen, maar die tijdsdruk paste totaal niet bij mijn werkwijze. Uiteindelijk slaagde ik erin om het allemaal rond te krijgen, maar het had zijn tol geeist. Ik had daarnaast een aantal intensieve lessen van mijn opleiding. Ik had gastenlessen en hevige transformaties rondom onder andere het thema 'geld'. Daarbij kwam nog de typische decemberdrukte rondom familie en vrienden. Ik had mijn sociale voelsprieten volop uit staan, en stond helemaal midden in het leven. Ik ging vanuit mijn hart al mijn verbindingen aan. Ik onderhandelde, kocht en verkocht, verbond en maakte afspraken, hielp mensen... En uiteindelijk was mijn hart doodop. Dus ik focuste me op mezelf. Ik heelde de weerstand die ik had tegen uitrusten. Op midwinterdag (21 december) had ik al mijn werk afgerond en ging ik helemaal naar binnen. Al mijn creatieve energie was geshift en veranderde weer in melancholie. En het reflectieseizoen kon z'n aanvang nemen. Eindelijk vakantie, en net zo lang diep in de nacht genieten van het geborgen gevoel als ik wilde. Het was tijd voor uitslapen, lang in bed liggen, yoga, qi gong en af en toe wat wandelen. Maar vooral tijd om te praten met mijn vriend, lezen, uitgebreid en langzaam te koken en films en tv-series te kijken. Mijn vleugels om me heen slaan en alle gedachten aan het afgelopen en komende jaar even tot stilstand laten komen. Dat reflecteren kwam later wel, in januari. Op de 22e van januari begint voor mij namelijk écht het nieuwe jaar. De periode vanaf 21 december tot 22 januari, is puur voor reflectie.

Uiteindelijk, na een cascade die me opgebrand achterliet, en een hel van menstruatiepijn (zeg maar het soort pijn waardoor je geen geluid meer kan maken en bijna flauwvalt en dus helemaal stilligt terwijl je lichaam alle voedingsstoffen erdoorheen jast en je baadt in het zweet en het niet meer warm krijgt) kwam ik uit op de innerlijke strijd. Ik heb mijn gevoel van onmacht doorvoeld. En daarna kreeg ik inzicht in wat mij die onmacht gaf. De strijd tussen het deel van mij dat grenzen wil bewaken en voor mezelf wil kiezen, en het deel van mij dat alleen maar verbinding met anderen wil. Toen ik die twee integreerde, koos ik voor verbinding, zodat ik mezelf niet meer kwijtraak en opbrand als ik bij andere mensen ben. Dit gebeurde in de eerste week van januari. Ik ben nog steeds introvert, en heb nog steeds veel alleen-tijd nodig om het werk te doen wat ik doen, maar nu zit er een nieuwe balans in. Ik doe het niet meer in strijd. Ik doe het nu in liefde voor mezelf: het verbinden met andere mensen is namelijk een behoefte die nog belangrijker voor mij is dan het creëren van mijn levenspad. En die twee gaan nu hand in hand. Het vervullen van mijn behoefte aan verbinding voedt nu mijn werk. Mijn prioriteit in het leven is nu niet meer mijn werk, maar liefde. Ze staan niet meer tegenover elkaar, maar zijn allebei uitingen van zelfliefde!

Inspiraties deze maand:

Netflix: Erased, Midnight Diner: Tokyo Stories, Travelers seizoen 2
KickthePJ weer op Youtube
Cigarettes after sex (muziek)
De Akata boeken van Nnedi Okorafor
Haruki Murakami - De Moord op Commendatore

Geen opmerkingen:

Een reactie posten