zondag 1 oktober 2017

September

Ik wil met deze maandelijkse blogs het bewustzijn van mijn/ons maandritme vergroten, voor alle mensen die menstrueren - ik deel mijn maandelijkse reflectieblogs op in vier periodes, gelijk aan de seizoenen van mijn cyclus.

Bramencrumble

Waar augustus de maand van de bramencrumbles was (ik geloof dat ik er wel vijf heb gemaakt, elke keer zoeter en romiger en krokanter), was september de maand van de pompoenen. Die kwamen deze maanden overvloedig uit de tuin. Ik kreeg helemaal de herfstkriebels en genoot daarvan met volle teugen. Ik merkte dat ik het heel belangrijk vond om huiselijk te zijn en mijn hobby's uit te oefenen: bakken, lezen, Instagram, boswandelingen... Nadat augustus me tot op mijn grondvesten had doen schudden, was ik helemaal schoon qua energie, en had ik des te meer behoefte aan fijne dingen. Mijn focus ging voluit op positiviteit en dankbaarheid.

Het eerste pompoentje uit de tuin!

Week 1 & 2: herfst

Aan het begin van de week had ik mijn website online gezet. Ik had een moeizame periode achter de rug, en ik wist dat als ik die website NU niet online zou zetten, ik het tweede deel van mijn menstruatiecyclus in zou gaan met PMS. Dat treedt op als je niks te oogsten hebt uit de eerste twee weken van je cyclus, als je dingen hebt gedaan die niet waren afgestemd en je dus heel veel shit los te laten hebt zonder dat er iets overblijft: een festijn van depressie. Het werkte. De rest van de week plukte ik er de vruchten van. Ik flowde lekker door met acties en tekeningen en het delen van mijn passies. Ik moest letterlijk op mijn evenwicht letten: aan de buikgriep van eind augustus had ik een evenwichtsverstoring overgehouden (komt vaker voor met griep), waardoor ik steeds het gevoel had dat alles om me heen draaide. Dat zakte in de loop van de week gelukkig weer af, door genoeg rust te nemen. Daarnaast maakte ik veel wandelingen, shopte ik nieuwe kleren en mooie interieurdingetjes en kortom, genoot ik op volle kracht van het jaargetijde. Oogsten, oogsten en nog eens oogsten!

Ik had het gevoel dat ik mijn inspanningen met mijn energietekeningen een extra duwtje naar buiten moest geven, maar dat was niet het geval. Ik mocht juist genieten van de opdrachten en het rustiger vaarwater na de eerste opwinding van het manifesteren. 's Ochtends rustig tekenen, mijn tijd nemen, blij zijn met hoe het allemaal uitpakte en vertrouwen dat er meer van kwam. Overgave aan wat ik had gecreëerd. Op zich zijn de eerste twee weken van je cyclus het meest ideaal om nieuwe dingen te creëren, maar daarna kun je nog steeds bezig blijven, zolang je maar niet van jezelf verwacht dat je diezelfde expansie- en expressiekracht hebt. Ik ben in dit deel van mijn cyclus gevoeliger, en heb meer behoefte aan rust en oplaadmomentjes.

Menstruatievoer

Week 3: winter

In deze week gaat mijn energie helemaal niet meer naar buiten, en keer ik me naar binnen. Ik stop met creëren, blijf langer in bed liggen en neem mijn tijd om rustig op te starten met muziek, kaarsjes en een warm ontbijt. Al snel beginnen er diepe gedachten op te borrelen. Ik weet dat deze ideeën wel zullen blijven hangen als ze belangrijk zijn. Dit is de week waarin ik ongesteld word. Het liefste wil ik dan thuis blijven en niets anders om me heen hebben dan zachtheid, omdat ik dan zo open sta voor alles. Toch begon mijn opleiding weer en ik besloot te gaan. Dat sloeg de bodem onder me vandaan. Ik heb 2,5 maand vakantie gehad en stapje voor stapje mijn Energietekeningen opgebouwd. Ik was me begonnen te hechten aan een nieuwe versie van mezelf. Maar in mijn opleiding is het niet mogelijk om een masker op te houden, en dus werd ik kaalgestript tot de essentie en flink door elkaar geschud. Dat was even teveel: ik was totaal overprikkeld. Wat er gebeurde? Ik werd getriggerd in een stuk eenzaamheid, doorzag een patroon dat daaruit ontstond en besloot een andere keuze te maken en de verbinding aan te gaan met de mensen in mijn opleiding. Daarnaast werd mijn energie weer klaargestoomd voor een nieuw level van lichtwerk. De status quo doorbroken, mijn toolbox in het Readen (mijn comfortzone) even aan de kant gezet en mijn hechting losgetrokken. Ik kreeg zelfs het gevoel dat ik de komende maanden (tot februari/maart) nog op dit bankje aan de zijlijn van het leven moet zitten om mijn opleiding af te maken. Ik heb al zoveel vorige levens op een bankje aan de zijlijn gezeten dat dit bijna onverdraaglijk is - en toch is deze opleiding precies wat ik nodig heb om midden in het leven te gaan staan. Stomme paradox. (Dit schreef ik midden in de emotie). In plaats van het Readen als manier om om te gaan met mijn eigen energie door alles te begrijpen, was de opdracht om mijn energie in en uit te ademen via mijn hart en het begrip los te laten (Leaden/Lightwork). Ik had het gevoel dat ik daardoor niet meer wist waar ik naartoe ging, tot ik me weer overgaf aan het vertrouwen op mijn hart.

Eén van de ideeën die ik in de lenteweek kreeg: een tamme kastanjeparty.
Vond nog geen doorgang, maar die kastanjes liggen er nog wel even...

Week 3 & 4: Lente

De winter'week' blijft maar een paar dagen, niet een hele week. De derde en vierde dag van mijn ongesteldheid voelde ik alweer dingen in beweging komen, die tot expressie gebracht wilden worden. Mijn kruinchakra duwde allerlei informatie naar binnen, die ik channelde en verwerkte, door in mezelf dialogen te houden, meditaties te doen, te bloggen en te schrijven. Vanuit mijn menstruatie ontstond deze wijsheid, en die kon ik delen zodra mijn energie weer richting de 'lente' ging. Alle sluizen weer open, en ineens was ik weer productief, had ik zin om te wandelen, bracht ik van alles tot expressie, kreeg ik ideeën over dingen om te doen en plande ik afspraken in.

Week 4: Zomer

Eindelijk had ik deze maand bewust heel veel ingepland in de zomerweek. Ik heb voor mijn ovulatie veel energie en wil mensen zien, dingen doen, prikkels krijgen, feesten... etc ;) En dat was ook wat ik deed. Ik had een fijne herfstwandeling, twee feestjes en ik was veel onderweg. Daarnaast werkte ik hard aan mijn energietekeningen en schreef ik aan mijn verhaal. In de tweede les van mijn opleiding had ik de feedback gekregen dat ik wellicht in mijn comfortzone was teruggegaan met mijn energietekeningen/Readings, iets wat me uiteindelijk toch emotioneel bleek te raken. Ik was bezig om dit te onderzoeken en een bewuste intentie te stellen om het vierde jaar (het Leaden van energie met mijn hart) me weer eigen te maken en te hervatten. Dat hield in dat ik bewust heel veel controle losliet. Ik liet me overweldigen door alle afspraken en leuke dingen deze week, op een goede manier: ik liet mezelf kopje onder gaan. Ik hield mezelf tegen op de momenten dat ik een blog wilde schrijven en ademde in plaats daarvan het inzicht dat ik net door had gekregen in mijn hart in en uit. Dit was een interessante ervaring. Het inzicht gaf ik nu eerst aan mezélf in plaats van aan anderen, en daarna liet ik het los en bleek het ook niet nodig te zijn geweest om het te delen. Leuk bijeffect was dat ik de zelfliefde door me heen voelde stromen. Ik dacht: wat ben ik toch ook waardevol! Direct daarna kwam ik op het idee om allerlei leuke momenten van de afgelopen week, die ik nog niet helemaal had verwerkt, in en uit te ademen in mijn hart. Daardoor kon ik ineens de liefde van mensen om me heen diep ontvangen. Ook dat vergeet ik nog wel eens! Met andere woorden: het Leaden (energie in en uitademen met je hart) van mijn opleiding is zo gek nog niet. Nu weet ik weer waar ik het voor doe. Het was even weggezakt in al mijn opwinding over het Readen met mijn energietekeningen. En... (daar komt het en-bewustzijn weer) ook daarop heeft het een positief effect om zoveel op mijn hart te focussen! Ik kan mijn Reading-boodschappen door het Leaden meer loslaten, en gewoon vertrouwen dat het energiewerk z'n plekje vind zonder daarvoor een bevestiging te hoeven krijgen. Bovendien neemt de hoeveelheid synchroniciteiten in de tekeningen toe en, niet in de laatste plaats: geniet ik er gewoon meer van!

Brandnetelsoep: brandnetel helpt om
het bloed te zuiveren
en ondersteunt de nieren.

Laatste dagen van september (herfst)

In de laatste les van september, zo te voelen op de dag van ovulatie, liet ik een patroon vanuit mijn familie los. Dit had ik overgeërfd vanuit de vrouwenlijn en was gericht op het mezelf in mijn autonomie neerzetten. Direct diezelfde dag al merkte ik dat ik autonomer was in mijn relatie, dus ik ben benieuwd hoe dit verder gaat doorwerken! Ik voel in ieder geval dat ik stapje voor stapje bezig ben om nu écht een bedrijfje neer te zetten met Nabeelden, en dat alles mij hierbij ondersteunt. De dag erna was mijn nierenergie (gaat over familie & het verleden) op volle toeren bezig oude energie los te laten, omdat we in de les meteen de intentie stelden om álle familiekarma los te laten. 's Ochtends vroeg wakker, weinig energie, koude rillingen in mijn niermeridiaan, spierpijn in mijn benen, dorst, koude voeten etc. Ik heb allemaal dingen gedaan om mijn nieren te voeden en mijn energie te bewaren (warme sokken en dik vest aan, noten, kidneybonen en aromatische kruiden eten, Qi Gong, bouillon drinken om 5 uur, inkeer, thuisblijven ipv met de trein naar een feest etc...) en de volgende dag plukte ik brandnetels voor een bloedzuiverende soep. Toen (vandaag eigenlijk) ging het alweer een stuk beter. Wat kan energiewerk toch fysiek doorwerken. Vooral als je op DNA-niveau werkt!

September was dus een maand van positiviteit: genieten van de huiselijkheid van dit jaargetijde, een stapje terug doen met mijn hechting aan mijn energietekeningen, en met meer focus op mijn hart lekker doorflowen op een dieper niveau van energiewerk. Ik stuiter van enthousiasme en kan niet wachten wat oktober voor verrassingen in petto heeft!

Inspiratie
Iron Fist en The Defenders: Marvel series op Netflix over superhelden, waar ik me blijkbaar graag mee identificeer ;) Door Iron Fist kwam ik weer op het idee om 's ochtends Qi Gong te doen, wat me erg veel goed deed.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten