zaterdag 23 september 2017

Wat ik vandaag heb gegeten

Een blog van eergisteren, want ik laat blogs graag een beetje rijpen voor ik ze publiceer, anders worden ze zo lang en heb ik niet genoeg tijd om ze in te korten. 

Ik start elke dag zonder enig idee wat ik ga doen. Ik laat mezelf wakker worden in wat voor gemoedstoestand ik ook heb en dan doe ik mijn ochtendritueel: water drinken en een (yoga-) ochtendgroet. Vanmorgen had ik behoefte aan wat meer fysiek energiewerk, dus besloot ik een geleide Qi Gong-sessie te doen. Ik voelde me daarna echt geweldig - energiek, ontgift, stromend, helder van geest - en nam me voor om dit vaker te doen. Daarna dronk ik een kop thee, at mijn havermout en ging aan het werk.

Havermout met amandelrijstmelk, appel, kaneel en gember,
met pittenmix en amandelen erop.

Aangezien ik pas bij mijn tweede maaltijd besloten heb om deze blogpost te schrijven, hier een foto van een andere havermoutmaaltijd. Hier had ik er appel door, maar vandaag alleen amandelen en een pittenmix, omdat ik wat minder suikers wil eten. Ik heb de amandelen in een spiraalvorm gelegd, want de spiraal is een beetje mijn ding op het moment.

Ik werkte aan mijn website - er staat nu iets over mij op een aparte pagina - deed promotie op Facebook voor mijn pagina en regelde allerlei sociale contacten en afspraken. Aangezien ik net ongesteld ben geweest, bruis ik van de energie, heb ik zin om veel te ondernemen en ben ik naar buiten toe gericht. Ik stofzuigde het huis, wat al lang achterstallig was. Ik deed een was. Daarna had ik behoefte aan een snack, dus maakte ik een groentedip.

Guacamole met paprika en komkommer.

Ik zit in een intens proces met mijn vriend waarin we onze gezamenlijke basis transformeren (54-32, mijn favoriete vriendschapskanaal, dat ik nu overal in mijn leven tegenkom, bij een Reading, bij een pasgeboren baby... en hoe dan ook zul je 'm voelen door de transits). Gisteren deed ik een meditatie op mijn auralagen. Ik stuitte op de reden van de grootte van mijn 7e chakra: mijn 1e auralaag (gerelateerd aan het stuitchakra) was zichzelf aan het schoonmaken. En alle andere chakra's kieperden er voor het gemak ook even wat energie uit. Oude patronen over mijn basis - angsten en overlevingsmechanismen en overtuigingen van gebrek - kwamen bovendrijven. Mijn lichaam vertelde me dat dit de reden was dat ik last had gekregen van mijn bloedsuikerspiegel, net als mijn vriend. Lekker synchroon chagrijnig zijn, heel fijn... Mijn milt vertelde me: bloedsuikerspiegelproblemen zijn de minst permanente manier van je lichaam om energetische disbalans uit te werken op 1e chakraniveau. Het dwingt je om continu een vinger aan de pols te houden en in contact te staan met je lichaam. Steeds een rustpauze nemen, steeds even wat eten, steeds weer in je lichaam komen. Ik rondde mijn meditatie af en besloot gisteravond nog wat kracht bij dit proces te zetten door de suikers even te laten staan. Vandaar mijn gezonde snack vandaag. Zo maakte ik mijn hoofd helder en kon ik de natuurlijke balans van mijn lichaam volgen. De Qi Gong ondersteunde dit eveneens.

Ik besloot te gaan schrijven. Ik had al drie weken mijn verhaal even laten staan, en kwam gisteren midden in een emotionele scene terecht (trefwoord: spiraal), alsof ik een film weer van de pauzeknop haalde. Logisch dat ik was gestopt: mijn onderbewuste moest alle consequenties hiervan realiseren, oplossingen uitdenken en de emotionele staat bereiken die nodig was om verder te schrijven. Check: geschreven, kon ik me vandaag lekker goed voelen over mezelf.

Een bergje kattenkots - pardon, boekweitpasta - met tomaten,
spinazie, pesto, hennep-eiwitpoeder, cashewnoten en wat verse kruiden.

Na mijn lunch nam ik mijn B12. Ik neem die van vitamineb12nu.nl, een hoge dosis van beide vormen B12 die makkelijk opgenomen worden (onder de tong) en uitermate geschikt zijn voor hooggevoelige veganisten. Vitamine B12 is grondend en brengt balans in je lichaam doordat het aan de basis ligt van zoveel fysieke processen.

Aangezien de boekweitpasta niet meer helemaal goed was - het was een restje van een paar dagen oud - had ik daarna even een inkakmoment. Ik dacht eerst dat dit gewoon mijn bloedsuikerspiegelprobleempje was in combinatie met het natuurlijke rustmoment volgens de orgaanklok midden op de dag, maar toen ik daarna naar het zonnige buiten afdroop om te peilen of ik zin had in een wandeling, zag ik een enorme uitspatting aan chemtrails in de lucht en werd ik al helemaal ontmoedigd. De rest van de dag was ik aan het rusten, bingete ik op Youtube, bracht ik tijd door met mijn vriend en deed ik niet zoveel vermeldenswaardigs meer. Mijn energie was op, omdat ik zo enthousiast had gestart met 'ja' zeggen tegen alles!

Zelfgemaakte boekweit-appelmuffin met gekarameliseerde
walnoten, belegd met pindakaas. Kopje thee erbij.

Mijn eerste snack van de middag was ook niet meer helemaal goed, een boekweitmuffin van een paar dagen oud. Welkom in het leven van een 3/5, waarin onvermijdelijk fouten worden gemaakt! Haha, ik twijfelde echt of ik deze blog nog wel moest publiceren. Ik kijk de British Bake Off, en daarin is perfectie absolute noodzaak. Geen ruimte voor fouten of persoonlijke creatieve expressie die er onvoorwaardelijk en zonder oordeel mag zijn. Nee, een teacake is een teacake. Die moet precies voldoen aan de voorwaarden. Tja. Laat ik daar dan maar weer lekker tegenin gaan, want dat is mijn Mercurius.

Kastanjecrackers met hummus, wat overgebleven cashews en olijven.
Een kopje bouillon van Rineke nogwat erbij.

Dit was dan weer wel geslaagd. Bijna alles wat ik eet is van hoogwaardige kwaliteit, grotendeels biologisch, volledig plantaardig (tenzij ik ziek ben, dan eet ik wat honing) en glutenvrij. We doen het grootste deel van onze boodschappen in de natuurwinkel. Dat kan prima, zelfs als je weinig te besteden hebt. Het is een kwestie van prioriteiten, geen dure potjes en mixen kopen maar zelf maken, op de aanbiedingen letten en mindful met je eten omgaan. Niet teveel kopen, niet teveel eten. Je eten behandelen met respect en niet de helft weggooien.

Dat gezegd hebbende, deze dag at ik echt in tune met mijn lichaam. Dat kwam door de signalen van mijn lichaam dat ik daar wat meer aandacht aan moest besteden, maar ook door de transit (zon kwam in poort 46: liefde voor het lichaam, aansluitend op mijn 29 waardoor ik hier volmondig 'ja' tegen kon zeggen). Ik besteed niet elke dag zoveel zorg of tijd aan mijn eten en vaak snack ik met zoetere dingen zoals makkelijke reepjes, fruit, crackers met zoet beleg... Niet per se ongezond, en belangrijk voor mijn mentale gezondheid - zodra ik te strikt word, geef ik mijn lichaam namelijk niet meer wat het nodig heeft, dan eet ik te weinig. Die fijne balans tussen mezelf teveel controleren en mijn suikerverslaving helemaal de vrije teugel geven, die kan ontstaan bij disbalans in mijn lichaam, voedingspatroon of in dit geval, mijn chakra's. Ik kan mijn kennis over voeding niet generaliseren of geschikt maken voor andere mensen of een groot publiek. Dat is niet mijn weg. Alles wat ik heb geleerd is puur voor mijn eigen gezondheid, toegespitst op mijn intuïtie. Ik ben niet ontworpen voor logische uiteenzettingen, ik ben geschikter voor het delen van unieke persoonlijke ervaringen. Dit is bedoeld als inspiratie, niet om je te vertellen hoe je zou moeten eten. (Afgezien dan van mijn tip dat shoppen in natuurwinkels voor een gemiddeld of klein budget prima te doen is.) Ik heb vandaag niet perfect gegeten. Ik had meer eiwitten kunnen nemen, maar ik had gisteravond al een grote hoeveelheid bonen. Ik heb er verder veel aandacht aan besteed en voel me tevreden. Ik eet waarschijnlijk vergeleken met de gemiddelde mens supergezond. Ik vind het dan ook fijn om over mijn eten na te denken en er bewust mee om te gaan. Omdat ik fysiek hooggevoelig ben en volgens HD mijn determination-kleur in het onderste trigram heb, heb ik dit nodig. Vandaag nog een beetje meer - zoveel, dat ik besloot het te delen.

Glutenvrije pizza met pitjes, edelgist, courgette, ui, paprika,
olijven, vegan 'geitenkaas' en verse kruiden.

Meestal eet ik pizza's zonder kaasvervangers, maar deze versie van VegiDeli (ofzoiets) vond ik best lekker. Alleen gaf mijn lichaam toch weer aan dat het in feite oververwerkte troep is zonder voedingswaarde, en doe ik de volgende pizza waarschijnlijk weer puur natuur.

Ik hoop dat je ge├»nspireerd bent door deze blog, ik heb in ieder geval weer zin gekregen om vaker zulke blogs te maken, maar misschien komt dat door de transit - we zullen zien. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten