zaterdag 4 maart 2017

Dreads!

Ik heb afgelopen maand dreads besteld bij ErindasDreads, en vorige week kwamen ze binnen! Ik ben er zo blij mee!


Het zijn dubbele synthetische dreads van 45 cm, voor als je er bekend mee bent. 


Als je dat niet bent: je vlecht ze in je eigen haar in en kunt ze een dag of een maand laten zitten, wat je wilt (tot ze uitgegroeid zijn). Ze zijn gemaakt van kunsthaar (kanekalon), op de manier waarop ook echte dreads worden gemaakt. Iets met terugkammen, haken, sealen, ik weet het niet precies. Ze zijn speciaal voor mij gemaakt op aanvraag.


Ik had gevraagd om dreads in mijn eigen haarkleur, uitlopend naar licht grijsblauw. Ik heb er 11 (dubbele) dus een heel bos haar met dreads zal ik niet krijgen, maar ik kan er allerlei haarstijlen mee maken!


Zoals rommelige kroon-vlechten waardoor je er middeleeuws uitziet (ja, ik weet echt waar ik het over heb).


Ik ben nog aan het experimenteren: aanzet van de invlecht zichtbaar of niet? Onder of op het haar? 


Vlechtjes in mijn eigen haar helpt om de dreads te blenden met de rest. 


Ook ben ik 'no poo' gegaan, iets wat ik al een tijdje wilde. Dat je geen shampoo meer gebruikt. Mijn haar is gelukkig net over de ergste fase heen. Het is beter als je synthetische dreads niet al teveel nat worden (ja ik ben nu expert), en ze kunnen gaan schimmelen als er zeepresten in komen, dus ik ga mijn haar sowieso niet met shampoo wassen als ik de dreads in heb en ik dacht, mooi excuus om helemaal geen shampoo meer te gebruiken. Het is namelijk zo dat haar zonder shampoo superzacht en vol wordt, en veel sneller groeit - en dat heeft het de afgelopen twee weken ook flink gedaan, groeien. Misschien wordt het wel even lang als de dreads, maar misschien dat ik ook een stukje afknip van een paar. 


Ik had veel foto's gemaakt en was moe van het steeds weer ontspannen van mijn gespannen fotogezicht.

Nou, dat was mijn enigszins ongemakkelijke, maar vastberaden blog over mijn dreads. Ik ben me door de mythe heen aan het werken dat ijdelheid niet spiritueel zou zijn, dus bij deze.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten