zaterdag 11 februari 2017

Transformatie met het hart/lichtwerk

Ik ben bezig op me op hartniveau te ontwikkelen. Ik ben kort gezegd op het punt gekomen dat de focus leggen op mijn schaduwkant niet meer helend is, maar juist een mechaniekje van mijn ego is geworden om mij af te houden van mijn (zelf)liefde.

Houdt natuurlijk niet in dat het niet meer valide is; volledig in je schaduw duiken en elke dag je triggers onderzoeken als leversteentjes die afgevoerd worden waarna de volgende alweer naar voren komt (dit is waarschijnlijk ook precies hoe ons energetische gif gelijktijdig met ons lichamelijke gif wordt afgevoerd) - en daar je hele leven door te laten vullen. Dat deed ik een tijdlang, het was mijn waarheid om niet naar de verlichting te streven. Want licht is één extreme, en ik wilde juist de eenheid ervaren door de schaduw te integreren.

Nu ben ik op een punt gekomen dat die voldoende geïntegreerd is om de volgende stap mogelijk te maken. En dat is de stap van: liefde. Continu uit mijn ego en weer in de liefde.

Om dit verlangen van mijn hart te vervullen, is mijn opa overleden. Dat klinkt egocentrisch, en dat is ook zo, want ik zie mezelf als het middelpunt van het universum en alles gebeurt voor mij. Dat is hoe een Generator in het leven staat, want hij IS het leven.

Een overlijden is een transformatie van fysiek naar energie. Net zo goed wordt iedereen om de overledene heen getransformeerd, omdat allerlei oude stukken omhoog komen om geheeld te worden.  Dan heb je de keuze om daar iets mee te doen of niet. Als je er niets mee doet, zal het overlijden een pijnlijke ervaring zijn. Als je er wel iets mee doet, zal het een prachtige ervaring zijn, vol met allerlei emoties die ook in het 'donkere' deel van het spectrum zitten, maar prachtig. Dat is waar ik nu mee bezig ben. Ik realiseerde me dat mijn rebelse trekje bij deze opa vandaan komt. De starre provocatieve weigering om mee te doen met de gevestigde orde, om eigenwijs te zijn. Ha!

Ik had niet zoveel contact met hem. Geen wonder, met iemand die uit een tijd kwam waarin gevoeligheid en emoties nog niet de plek hadden die ze in mijn generatie hebben. Mijn gevoel voor timing leidde me toch op het juiste moment naar hem toe om afscheid te nemen. Dat was het contact dat ik nodig had. Opa's en oma's zijn toch 1/4 deel van je DNA, en je voorouders zijn er niet voor niets, ze bepalen een groot deel van je levenspad, maar niet meer dan dat je dit zelf bepaalt, natuurlijk. Ja, er was ook schuldgevoel om te helen, familiekarma. Het gevoel dat ik mijzelf moest inleveren om anderen te redden (niet alleen mijn opa, maar ook een ander lid van mijn familie is ziek om mij dit te spiegelen) - het redderscomplex. Het complex van een kind met een emotionele ouder, die de emoties van die ouder ging managen. Dat heb ik getransformeerd op het moment dat het opkwam, en toen ontstond er iets nieuws. Namelijk de realisatie dat mijn introverte kant valide is, en dat de conditionering dat dit niet goed was (en extraversie wel) uit de maatschappij kwam, de schoolomgeving. En nog meer van dat soort 'plaatjes'.

Ik heb een Leading gedaan op zijn overlijden, een lichtwerkersessie, en heb zo de energie van de situatie getransformeerd. Dat is belangrijk, maar ik deed het in eerste instantie voor mezelf, en daardoor voor iedereen die in het spinnenweb met mij verbonden was. Dat is hoe een Generator de wereld transformeert, door egocentrisch te zijn.

Ik ontdekte dat ik mezelf niet de tijd geef om lang genoeg stil te staan bij wat er in het moment gevoeld wil worden. Dat ik nog weerstand heb tegen wat is. En dus tegen mezelf. Dat er nog meer is om te exalteren. Zoals egocentrisch zijn. En die shizzle zit in mijn hartchakra. En zo kom ik weer op de eerste zin van deze blog: ik ben bezig me op hartniveau te ontwikkelen. En dat is nu wat er is, en dat mag er helemaal zijn, zonder dat ik al naar het volgende hoef te streven. Terwijl ik dit typte kwam er een foutmelding in mijn blog, die zei: 'oeps, dat is een fout, probeer de pagina opnieuw te laden.'

Haha. Die humor toch van het universum.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten