woensdag 12 oktober 2016

Positieve focus op fouten maken

Ik voel de laatste tijd veel onzekerheid over wat ik doe op spiritueel gebied. Maar als ik me daarop focus verandert dit in positieve kriebels van opwinding. Het is puur het onvoorziene element van hoe het allemaal gaat lopen. Dit laatste trimester van mijn Readingopleiding ga ik met grote sprongen vooruit. Begin december mag ik (tenzij ik het wel heel bont maak ;)) mijn diploma ontvangen. Ik heb er zin in.

Na een periode van diepe twijfels, zoals ik die nog niet eerder had ervaren, kwam mijn passie voor Healing & Reading weer helemaal terug. In dat proces heb ik mijn ambities van mijn hoofd naar mijn lichaam/hart verlegd. Dat wil zeggen: eerst zat ik nog erg in mijn hoofd met die Healing & Reading-ambities. Ik wilde het doen om de verkeerde redenen. Om mensen te helpen transformeren (terwijl iedereen al goed is zoals die is), om zelf iets te 'kunnen' (terwijl ik er geen plezier meer aan beleefde) en om geld te verdienen (en daarmee kwam ik in een push-energie terecht die alles juist blokkeerde).

Nu maakt het me niet meer uit of ik iemand transformeer in een sessie of niet. Ik doe het voor mezelf, omdat ik zo graag in de spiegel kijk (die de ander voor me ophoud) om mezelf te leren kennen. Ik doe het voor mezelf, omdat ik mezelf transformeer. Ik doe het voor mezelf, omdat ik er voldoening uit haal. En ik heb geen angst meer omtrent geld, of het gebrek aan geld. Geld is neutraal geworden, zelfs iets waar ik positief tegenover sta. Ik zit niet meer in schaarste. Ook al heb ik niet veel geld, ik heb het gevoel alsof ik dat wel heb: ik leef in overvloed. Ik doe nu alles wat ik ook zou doen als ik heel veel geld had. Ik weet niet meer hoe dat precies is getransformeerd van survivaldenken naar overvloeddenken, maar dat is min of meer vanzelf gegaan. Waarschijnlijk is dat ook getransformeerd toen ik de bodem raakte, ergens in deze zomer, samen met een heleboel andere blokkerende overtuigingen.

Alles wat ik voor de ander kan betekenen, is als een cadeautje. Ik vind het fijn. Maar de ander is al goed zoals die is. Ik help alleen maar de ander te laten zien dat alles al op de juiste plek zit. Ik ontvang hun dankbaarheid (in energie of in geld) en krijg daar het gevoel van dat ik eindelijk grip heb op mijn eigen basis in het leven, gegrond ben, mijn passie onbelemmerd de wereld in kan laten stromen en mijn levensdoel actief aan het vervullen ben.

Ik heb een rustig zelfvertrouwen opgebouwd. In bepaalde dingen die ik nodig heb voor mijn spirituele carrière - zoals leiderschap - heb ik absoluut mijn 'plaatjes', en dat ga ik komend weekend (wanneer er weer een ontmoetingsdag van Jong Bewust is) waarschijnlijk weer een stuk helen en ontwikkelen. Ik zat met de 57-transit van deze week aanvankelijk erg in de 'angst voor morgen', en maakte me zorgen of het allemaal wel goed ging komen dit weekend. Ik ontdekte dat deze angst - die normaal onbewust is aangezien mijn eigen 57 onbewust is - opkomt als ik tussen de pulsen van mutatie in zit. Dan gebeurt er niks en ben ik bang dat er nooit meer iets gebeurt als ik niet snel actie onderneem. In het nu zijn is daar de enige remedie tegen. Doen wat ik leuk vind - waar ik positief op reageer - in het nu is tussen de mutaties door extra belangrijk, omdat ik al snel in slachtofferschap zwelg. Dat is een bekend thema van mij.

Dat ik ineens zo positief ben over mijn capaciteiten, verhult dat ik bang ben om fouten te maken. Ik had afgelopen vrijdag een reading gedaan waarvan het thema 'fouten maken' was. Ik vermoedde al dat de komende zontransit - die dit weekend ingaat - in poort 32 van faalangst komt, en dat blijkt te kloppen. Tijd om die angst eens te onderzoeken. Want normaal is die ook onbewust bij mij. Ik ben benieuwd. Ik ga kijken hoe mijn hoofd die onbewuste angst verbuigt tot zorgen waar ik de vinger altijd net niet helemaal op kan leggen. Ik ben benieuwd hoe die angst huishoudt in mijn systeem, dat ga ik vást herkennen. Mijn transformatiekanaal zal dan helemaal bewust te ervaren zijn - zowel mijn ambitie als mijn gevoel voor continuïteit - en ik zal dan bewust & gedreven mensen kunnen ondersteunen en ervaren hoe mijn ambities ondersteund worden en ik mijn positie met Jong Bewust kan transformeren. Ik transformeer sowieso al elke keer een stukje met Jong Bewust als ik interactie heb, maar nu zal ik daarin de continuïteit ervaren.

Ik wil graag een positieve focus op fouten maken ontwikkelen. Dat is mijn intentie voor het weekend, die al mijn onzekerheid of ik alle projecties wel waar kan maken, ombuigt tot een interessant experiment. Ik organiseer zo'n dag namelijk voor mezelf: om mezelf te leren kennen en transformeren en voldoening te ervaren. En precies dat maakt het zo leuk voor anderen. Want op die energie kan iedereen dan mee gaan trillen. Er is dan ook een energetische ruimte voor anderen om zichzelf te leren kennen, transformeren en voldoening te ervaren. Dat is een cadeautje voor de anderen, en voor mezelf.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten