donderdag 14 juli 2016

Licht en puurheid

Vakantie kan wonderen doen om je gedachten te resetten. Zelfs toen ik dacht dat ik het niet nodig had, verraste het me hoe goed het me deed om mijn verstand op nul te zetten en mijn zintuigen te laten overweldigen door fijne prikkels. 

Ik deed gisteravond een meditatie om dat licht te versterken waar mijn muggenbult mij op wees. Daarin zag ik ook wat mijn negativiteit heeft aangericht in mijn systeem. Nogmaals: ik ben hier niet bang voor, ik ga er juist helemaal in en ik omarm het. Maar daardoor heeft het zich gepersonifieerd. 

Ik zag letterlijk donkere gestalten verschijnen vanuit die negatieve gevoelens in mijn buik. Daardoor werd ik er weer even op gewezen dat je gedachten creëren waar je je aandacht op richt. Door mijn aandacht zo vaak op een sarcastische, pessimistische, boze energie te richten, heeft deze energie steeds meer vorm gekregen, tot het bijna zelfstandig functionerende entiteiten in mij zijn geworden. 

Vandaag las ik een tekst die daarbij aansluit (ik heb 'm op facebook gedeeld). Dat systemen zoals Human Design en astrologie ons niet volledig beschrijven. Door je helemaal te identificeren met een chart, personifieer je die. En dat ben ik gaan doen. Ik heb zoveel herkend in mijn chart, dat ik alles wat ik ervaar en denk herleid tot iets in die chart. Dat ik alles in het Human Design-systeem een plekje geef. En dat ik een grote waarde hecht aan de transits - dit is het programma waarin het leven zich afspeelt. De sterren programmeren ons met neutrino's: energiedeeltjes in het nulpuntveld die ons penetreren en beïnvloeden. Maar die sterren zijn niet heilig. Die sterren vormen de matrix waarin we leven. En als we willen ontwaken, kunnen we onze aandacht geven aan onze goddelijke kern. Die overstijgt die matrix. 

Dat is wat ik leer in mijn opleiding, om me daarop te richten. Het is een geleidelijk proces om dit in je bewustzijn te brengen, omdat de meeste mensen hun bewustzijn stukje bij beetje vergroten, en niet in één keer (behalve mensen zoals bijvoorbeeld Eckhart Tolle). Mijn verbinding met het aardse, met de 'modder' van het bestaan is de afgelopen maanden enorm versterkt door Human Design. En nu is het weer tijd om de balans te maken tussen de hoge en de lage energie. 

Ik heb me vandaag ook weer gevuld met licht-energie, door te mediteren en muziek te luisteren met een hoge frequentie en me te laten ontroeren door schoonheid. Ik liet mijn lichaam volstromen met licht en liet alle donkere stukken in mijn hart komen, zodat ze van goud werden. Ik ontdekte dat ik mijn negativiteit, die 'modder', personifieer omdat ik ergens grip op wilde hebben, omdat ik me zo kwetsbaar en hooggevoelig voel in deze wereld. Ik heb geprobeerd vat te krijgen op de wereld door het mechanistische systeem van Human Design volledig te doorgronden, en dit als manier om mijn hoge frequentie, mijn kwetsbaarheid en openheid te beschermen. 

Tijd om wat meer ruimte te creeren in mij, ruimte voor de essentie, voor licht, voor puurheid. Om me weer helemaal te herinneren dat ik van licht ben gemaakt. En daardoor maakt mijn ziel gouden zaadjes van al die negatieve componenten in mij, gouden zaadjes om te zaaien in deze wereld, zodat ik mijn bewustzijn, dit hoge bewustzijn, kan verspreiden. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten