donderdag 14 augustus 2014

Beste Juli

Deze blog schreef ik op vakantie, in de laatste week van juli, naar aanleiding van een prachtige vlogserie van Emily Diana Ruth, Letters to July, hier te bekijken.

Beste Juli,

Je ziet er bijna hetzelfde uit als de vorige keer dat we elkaar ontmoetten. Met hetzelfde zomerbaantje, dezelfde vriend… en je bent net zulk warm gezelschap! Onze verstandhouding is zo verbeterd, dat ik zelfs met je op vakantie ben gegaan. 
Maar hoewel jij er hetzelfde uitziet, ben ik veranderd. Ik heb nieuwe vrienden gemaakt, om mee te beginnen. Vooral één vriendin is ontzettend waardevol voor me geweest. Met haar heb ik niet alleen een fijne persoonlijke band ontwikkeld, maar ook hebben we samen heel mooie dingen gecreëerd. Maar ik neem aan dat je daar inmiddels van op de hoogte bent. Ik heb zelfs een soort vriendengroep, en toegang tot meer dan genoeg mensen bij wie ik mezelf kan zijn. Ook heb ik een fijne opleiding gevonden, Juli, waarmee ik je nu toch heel anders bekijk. Er zijn allerlei processen in mij gaande. Volgens de Mayakalender ben jij het einde van het jaar, en ik probeerde dat te vieren op het Dag buiten de Tijd-festival op 25 juli, maar een halfjaar geleden deed ik een ander ritueel om het oude af te sluiten en mijn energie te vernieuwen, dat me beter hielp. Ik heb nog steeds de drie bergkristalletjes, geladen met de intenties die ik toen uitsprak. Kracht, zichtbaarheid en waarheid. En ik kan wel zeggen, Juli, dat het me steeds beter lukt om deze drie-eenheid te verwezenlijken. Het komt allemaal neer op in mijn kracht gaan staan. Ik maak mezelf zichtbaar, door te praten over wat me echt bezighoudt met de mensen om me heen, en ook op internet. Ik uit mijn waarheid, zelfs als dat niet dankbaar wordt ontvangen, maar het me bijvoorbeeld op een ontslag komt te staan. Dus ik kan wel zeggen, Juli, dat ik behoorlijk ben gegroeid. Ik word assertiever. Jij helpt me om al deze dingen, en meer, te integreren. Even alle hobbelingen en onzekerheden van het afgelopen jaar op pauze. En terwijl dat gebeurt (eigenlijk gaat het vanzelf) kan ik intens van je genieten. Want elke keer als ik jou tegenkom, betekent dit dat mijn leven meer in balans komt. Voor mij sta je symbool voor overvloed en onbezorgdheid.
Ik ga nog even van je genieten, en dan neem ik, helemaal opgeladen met jouw warmte en overvloed, weer afscheid van je. Tot volgend jaar, lieve Juli. 

Hartegroet,

Roos

2 opmerkingen: